Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Az Egyesült Arab Emírségek a világűr meghódítására készül

egyesult-arab-emirsegek

Az Egyesült Arab Emírségek 2028-ban indítja útjára az MBR Explorer nevű űrszondát, ami hét különböző kisbolygót vizsgál majd az aszteroida-övben, a Mars és a Jupiter között. Az űrszonda a tervek szerint 2034-ben landol a Justitia nevű aszteroidán.>>>

Izgalmas programon dolgozik az Egyesült Arab Emírségek Űrügynöksége

Az Egyesült Arab Emírségek Űrügynöksége (UAE Space Agency – UAESA) kutatói azon dolgoznak, hogy az űrszonda sikeresen landoljon egy aszteroidán. A tudósok úgy vélik, hogy a Justitia nevű kisbolygó felületén szerves molekulák lehetnek, amelyek az összetettebb anyagok építőkövei, és megfelelő körülmények között elősegíthetik az élet kialakulását.

Az MBR Explorer további hat, különböző összetételű aszteroida mellett is elhalad majd: a (10254) Westerwald, a (623) Chimaera, a (13294) Rockox, a (88055) 2000 VA28, a (23871) 1998 RC76 és a (59980) 1999 SG6. A Justitia és a Chimaera körülbelül 50 kilométer átmérőjűek, a többi aszteroida átmérője pedig kevesebb mint 10 kilométer.

Az űrszonda négy tudományos műszert (egy nagy felbontású, illetve egy termikus infravörös kamera, továbbá egy közepes hullámhosszú és egy infravörös spektrométer) visz magával, amelyekkel a szakemberek az aszteroidák geológiai összetételét és szerkezetét vizsgálják majd.

Sikeres missziók

Az Egyesült Arab Emírségek Űrügynöksége a világ egyik legfiatalabb űrkutatással foglalkozó szervezete, ami 2014-es alapítása óta több ambiciózus missziót is végrehajtott. 

2020-ban bocsátották fel az első arab űreszközként is ismert Hope (Remény) nevű űrszondát, ami azóta sikeresen Mars körüli pályára állt. A Hope a Mars légkörét és időjárási rendszerét tanulmányozza, emellett figyeli a hidrogén és az oxigén eloszlását a vörös bolygó légkörének felső részében. A bolygó időjárásának változása azért kulcsfontosságú, mert ez a folyamat nagy szerepet játszhatott a Mars évmilliárdokon át tartó átalakulásában, melynek során a víz eltűnt a vörös bolygó felszínéről.

Ha a világűrt nem is, de az üzleti világot meghódíthatja ha Dubaiban alapít vállalkozást. Mit nyerhet azzal és milyen lehetőségek nyílnak meg Ön előtt, ha itt alapít céget? Tudja meg az ingyenes, kötelezettségmentes 15 perces konzultációnkon. Foglaljon időpontot még ma!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: