Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Home
  • Gyakran Ismételt Kérdések
GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Részletes válaszok találhatók itt a Dubai cégalapítással kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre a cég  alapítójától Szabó Kingától.

Az Emirátusokban számos Free Zone működik. Valamennyi eltérő feltételekkel és költségekkel dolgozik. Jellemzően a cég működésében nincs különbség, így az általatok tervezett tranzakcióhoz bármelyik megfelel. Személy szerint én mindig a költséghatékonységra törekszem, tehát azt a megoldást javaslom amely a legkedvezőbb költséggel bír számotokra. Várhatóan nektek nem kell majd egyetlen alkalommal sem elutazni a Free Zone területére, tehát semmilyen plusz terhet nem jelent egy távolabbi Free Zone sem. Ezeknél azonban lényegesen kedvezőbb árat tudunk elérni a dubaii Free Zone-okhoz képest.

A Free Zone esetében nincs szükség helyi partnerre. Éppen ezért javaslom ezt a megoldást. Így ugyanis a cég 100%-a a ti tulajdonotokban lesz és kizárólag ti rendelkezhettek a cégről. Véleményem szerint ez biztonságot jelent.

A cég tulajdonosai megkaphatják a befektetői rezidens vízumot. Ez azt jelenti, hogy a kettős adóztatást elkerülő egyezmény alapján az innen származó jövedelme adómentes. Amennyiben a cégbe alkalmazottat (pl: it tag) veszünk fel, ő is megkaphatja a rezidens státuszt. A különbség a befektetői és alkalmazotti rezidens státusz között, hogy a befektetőit három évente kell megújítani, míg az alkalmazottit 2 évente. Nem javaslom azonban, hogy a cégbe 4-nél több alkalmazottat jelentsünk be. Ennél több alkalmazottnál ugyanis már nagyon magas lesz az irodaköltség és kötelezően alkalmazni kell egy személyesen a Free Zone irodában tartózkodó alkalmazottat. Nem tudom, hogy hány személyt szeretnétek ily módon kifizetni de én inkább azt a megoldást javasolnám, hogy legyen két-három kisebb cég, amelyeknél a feltételek rugalmasak. Egy másik fontos dolog az alkalmazottak bejelentésével kapcsolatban: Amennyiben managerként jelentjük be az embereket, szükség lesz a felsőfokú végzettségüket igazoló dokumentumra angol nyelven, hitelesítve, amelyet nekem itt is végig kell vinnem a hitelesítési vonalakon, illetve arabra kell fordíttatnom. Tehát szintén kicsit hosszadalmasabb az ügyintézési idő. Ezzel számolni kell.

A rezidensé válás feltétele, hogy valaki rezidens vízumot szerezzen. Ennek teljes folyamatát mi végigvisszük. A rezidens vízum megszerzése 5 munkanapot vesz igénybe, amely során az azt igénylőnek az országban kell tartózkodnia. A rezidens státusz fenntartásához a vízum tulajdonosának 180 naponként egyszer be kell utaznia. Arra vonatkozólag nincs megkötés, hogy mennyi időt kell itt töltenie (akár jöhet-mehet).

Könyvelést nem kell vezetni. Amennyiben egy excel-ben nyilvántartjátok a bevételeket, kiadásokat az tökéletesen megfelel. Nincs szükség külön könyvelőre.

Az országban a Free Zone cégek számára jelenleg nincs érvényben lévő adó. A cégnek nem kell nyereségadót fizetni, a munkavállalóknak nem kell jövedeladót fizetni. Amennyiben belföldi tevékenység van úgy 5% ÁFA fizetéssel kell számolni. Ez azonban kizárólag a belföld (nem más Free Zone cégek felé)

Az Offshore cégek megítélése magyar és nemzetközi szinten is nagyon rossz. Az adóhivatalok is rossz szemmel nézik. Bankszámlát az offshore cégnek csak offshore bankban lehet nyitni, míg az általunk ajánlott Free Zone cégnek UAE-ben, belföldi bankban lehet számlát nyitni.

Úgy, hogy a UAE-ben jelenleg nincsenek adók. Az itt alapított Free Zone cégre a UAE törvényei vonatkoznak. Nincs semmilyen adó.

Az általunk javasolt megoldás, ami minden cég esetén működik, hogy a tulajdonos alapít egy FZ céget (Free Zone: adómentes övezetben működő) itt a UAE-ben, aminek ő a 100%-os tulajdonosa, majd a UAE cég megveszi a Magyar cég üzletrészét. A tulajdonos UAE cég a Magyar cégből az osztalékot itt a UAE-ben veszi ki adó és járulék mentesen. A két ország között érvényben lévő kettős adóztatást elkerülő egyezmény értelmében. Ez az egyezmény nemcsak magánszemélyekre, hanem gazdasági társaságokra is vonatkozik. Természetesen más működési modellek is lehetnek, amelyek a cégek tevékenységéből kiindulva további előnyöket kínálhatnak a tulajdonosnak.

Mindenkinek jó lehet, aki legálisan akar adót megtakarítani, igazából akkor éri meg igazán, ha a cégnek 15millió Ft vagy annál nagyobb adózás előtti eredménye van. Ha az osztalékkivétel mellet más modell is működik, akkor ez az összeg kisebb is lehet.

A cégeket évente kell megújítani, alapításkor 1 évre kell előre fizetni a license díj, a hatósági díj és az iroda bérleti díjakat (kötelező irodabérlet van, flexidesk). Megújításkor ezeket kell egy újabb évre kifizetni.

Ha valaki a UAE-ben adórezidens, akkor a UAE-ből származó jövedelem esetén a kettős adóztatást elkerülő egyezmény értelmében megválaszthatja, hogy hol adózik, (UAE, 0% adó). Természetesen Magyarországról származó bevétel ott adózik.

További kérdése van?


Bármilyen cégalapítási kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal. Az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére.

Irodánk címe:

Al Amal Street, International Business Tower Dubai, AE

Telefonszám:

+971-4-598-0888

E-mail cím:

sales@beaconuae.com
office@beaconuae.com

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
    Köszönöm, nem
    Iratkozzon fel hírlevelünkre!