Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

9%-os a társasági adó az Egyesült Arab Emírségekben

tarsasagi-ado-egyesult-arab-emirsegek

Mit kell tudni róla?

2023. június 1-jétől életbe lépett az Egyesült Arab Emírségekben az egységes 9%-os társasági adó. Ez a lépés kardinális változásokat hozott a régióban működő vállalkozások számára, amelyeknek immár igazodniuk kell a megváltozott adózási környezethez. A rendszerhez való alkalmazkodásban azonban érdemes figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt.>>>

Adózás az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségek Pénzügyminisztériuma alaposan felkészült a társasági adó bevezetésére. Azért, hogy a vállalkozások számára is zökkenőmentessé tegyék az átállást, a változásokat bemutató útmutatásokat és iránymutatásokat biztosított a számukra. 

Az új társaságiadó-rendszer kialakítása során az Emirátusok arra törekedett, hogy a rendszer modern és átlátható legyen, összhangban a nemzetközi szabványokkal.

A változások különösen érintik a kisvállalkozásokat, amelyek számára a pénzügyminisztérium támogatásokat is biztosít. Ilyen támogatás például a hároméves mentesség, ami azokat a kisvállalkozásokat illeti meg, amelyek bevételei egy meghatározott küszöb alatt maradnak.

Nem minden vállalkozást érint egyformán

Az új adórendszer azonban nem érint minden vállalkozást egyformán. Vannak olyan cégek, amelyek számára a rendszer továbbra is “nullakulcsos” marad, míg mások számára adókedvezményt biztosít. A rendszer nem terjed ki a személyi jövedelemadóra, valamint az ingatlan-, részvény- és osztalékbefektetések sem tartoznak a társasági adó hatálya alá.

Az Emirátusok célja a társasági adó bevezetésével az volt, hogy erősítse a globális üzleti és befektetési központként betöltött pozícióját, elősegítse a fejlődést és az átalakulást, valamint megfeleljen a nemzetközi adózási normáknak. Ezen túlmenően, a társasági-adórendszer létrehozása hozzájárul a nemzetközi adózási átláthatóság előmozdításához és a káros adózási gyakorlatok (adóelkerülés) megelőzéséhez.

Szeretne céget alapítani az Egyesült Arab Emirátusokban, a virágzó üzleti lehetőségek országában? Tegye meg az első lépést, kérjen ingyenes 15 konzultációt a dubai vállalkozásalapítás szakértőjétől.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: