Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Változatos közlekedési lehetőségek Dubaiban

dubai

Dubaiban az utak szépek, tiszták és kátyumentesek. Mivel az itt élők többnyire autóval közlekednek, a kormány jelentős összegeket fektet be Dubai közúti infrastruktúrájába, bár ezek a fejlesztések nem mindig képesek lépést tartani a járművek számának rohamos növekedésével.

Szerencsére azonban a városban a tömegközlekedés is rendkívül jó. 

Íme egy kis ízelítő abból, milyen a közlekedés a világ egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező városában.>>>

Dubai óramű pontosságú közösségi közlekedési rendszere

Dubai tömegközlekedési rendszere, kevés esetet leszámítva, óramű pontossággal működik. Az Emírségek legnépesebb (3,43 milliós) városában 2021-ben kb. 461 millió utazás történt tömegközlekedéssel. 

A kormány a legtöbb tömegközlekedési módot ellenőrzi. Az Út- és Közlekedési Hatóság (RTA) hatáskörébe tartoznak a nyilvános taxik, a dubai metró, a vízi közlekedési rendszerek, a buszok és a dubai villamos üzemeltetése is.

Dubai az egyetlen olyan emírség, ami rendelkezik közlekedési kártyával, ami összeköti a legtöbb tömegközlekedési formát, beleértve a metrót, a villamost, a buszokat és a vízi buszokat. 

Dubai metró

A dubai metró elsősorban az ingázók számára jelent hatékony közlekedési formát. Jelenleg három metróhálózat üzemel, amelyek teljes vonalán:

  • teljes mobilhálózat és wifi-lefedettség van,
  • több mint 3000 kamera felügyeli az állomások és a vonatok biztonságát,
  • integrált rádiórendszer gondoskodik a metrók és a segélyszolgálatok közötti gördülékeny kommunikációról,
  • akadálymentesített, légkondicionált járatok üzemelnek,
  • a metrórendőrség ügyel a szabályok betartására.

Buszjáratok

A Tömegközlekedési Ügynökség 1518 autóbuszból álló flottát üzemeltet Dubaiban. A hálózat Dubai városi területeinek 82%-át lefedi, és 369 248 utast szállít naponta.

Minden busz légkondicionált, tiszta, kényelmes és akadálymentesen használható.

Dubai villamos

A légkondicionált, kényelmes dubai villamos a világ egyik legbiztonságosabb tömegközlekedési módja, amit szándékosan úgy terveztek, hogy a dubai közlekedési hálózat elengedhetetlen része legyen.

A villamos, amely összeköti a metrót és a Palm Monorail-vonalat, az Al Sufouh Road és a Jumeirah Beach Road mentén halad.

A dubai villamos az első olyan Európán kívüli villamospálya-projekt, amelyet a pálya mentén elhelyezkedő földi elektromos ellátórendszer hajt, így nincs szükség felsővezetékekre. Ez egyben a világelső olyan villamospályája is, amelyben az összes állomáson teljesen egy vonalban vannak az ajtók a peronokkal, a maximális kényelem és biztonság érdekében. 

Taxi és vízi közlekedés Dubaiban

A dubai taxitársaság a hét minden napján, a nap 24 órájában és munkaszüneti napokon is rendelkezésre áll, kedvező díjszabással. Az ellenőrzött mérőórákkal felszerelt, kényelmes, tiszta és légkondicionált járműveket udvarias, vendégszerető sofőrök vezetik.

A Dubaiban található járműpark az egész várost lefedi. 

Az RTA kiemelt figyelmet fordít a modern és a hagyományos tengeri közlekedés fejlesztésére, ezért kompjárat, vízibusz és vízi taxi is működik Dubaiban. 

Komp

A dubai komp az egyik legjobb mód arra, hogy felfedezze a város történelmi helyszíneit és gyönyörű tengerpartjait. Hat fő útvonalon, köztük a városközi útvonalakon lehet vele közlekedni, kényelmes, teljesen légkondicionált környezetben. 

Az óránként bérelhető, egyszerre 98 ember befogadására képes kompokon mosdóhelyiség és szórakoztató szolgáltatások is igénybe vehetőek.

Vízitaxi

A dubai vízitaxi igazán stílusos utazási lehetőséget kínál, 44 állomással, két működési zónán, Dubai Marina és Pam Jumeirah (1. zóna), valamint Creek, illetve Dubai Water Canal (2. zóna) között. 

A maximális kényelméről a 10 fős befogadóképességű, 45 fokig dönthető ülésekkel felszerelt, teljesen légkondicionált vízi járművek gondoskodnak. 

Vízibusz

A dubai vízibusz stílusos és kényelmes utazásra csábít, négy festői megállóval. A Marina Terrace-on, a Marina Walkon, a Dubai Marina Mallon és a Marina Promenadon megálló, kényelmes ülésekkel felszerelt, légkondicionált, 20 utas befogadására alkalmas, óránként bérelhető charterjáratú vízibusz tökéletes lehetőséget kínál a Dubai Marina terület felfedezésére.

Etihad Rail

A jelenleg még építés alatt álló Etihad Rail 1200 km-es hálózata az Egyesült Arab Emirátusokon át halad, Szaúd-Arábia határától Omán határáig.

A nemzetközi szabványoknak megfelelően épülő vasút az Egyesült Arab Emírségek főbb kereskedelmi, ipari, gyártási, termelési, logisztikai, lakossági központjait, illetve az Egyesült Arab Emirátusok összes jelentős import- és exportpontját köti majd össze, továbbá szerves részét képezi az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) vasúthálózatának.

Az utas- és áruszállításra is alkalmas Etihad Rail vasúthálózat kiépítése szakaszosan zajlik. Az építkezést 2009-ben kezdték. Az első szakasz 2016 januárja óta teljesen működőképes.

A tervezett vasútvonal 75%-a már elkészült. Amint a teljes pálya birtokba vehető lesz, Abu Dhabiból Dubaiba 50 perc, Fujairahba pedig 100 perc alatt eljuthatnak majd az utasok. 

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: