Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Történhet cápatámadás Dubai partjainál?

capatamadas

Történhet cápatámadás Dubai partjainál?

Nemrég tragikus cápatámadás történt az egyiptomi üdülőváros, Hurghada közelében a Vörös tengeren, és a sajnálatos eset ezúttal ismét emberéletet követelt. Ez pedig újra felveteti a kérdést: Biztonságban vagyunk a tengerben Dubai és az Emirátusok partjain?>>>

Minimális az esélye annak, hogy előfordulhat cápatámadás Dubai és az Emirátusok tengerpartjain

A szakértők szerint nem várható cápatámadás Dubai és az Emirátusok partjainál, így az Egyesült Arab Emírségekben élő és idelátogató strandolóknak nincs okuk az aggodalomra. Cápákat errefelé ritkán észlelnek a népszerű tengerparti helyek közelében, ami azt jelenti, hogy nyugodtan élvezhetjük a strandolást anélkül, hogy aggódni kellene egy lehetséges cápatámadás miatt. Jóval nagyobb az esély arra, hogy az emberek orkával találkoznak a mély vízekben úszva. 

A cápák létfontosságú szerepet játszanak az óceánokban a tápláléklánc és ökológiai egyensúly fenntartásában. Ezek a ragadozó halak nem előre megfontolt szándékkal döntenek úgy, hogy embereket támadnak meg. Amíg nem érzik fenyegetve magukat, addig a cápák és orkák nem jelentenek veszélyt az emberre.

“A cápák nem támadnak, hacsak nem provokálják őket.” – állítja a szakértő

Paul Hamilton, az Abu Dhabi Nemzeti Akvárium vezérigazgatója, tapasztalt tengerbiológus és cápaszakértő a Khaleej Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy 26 éve kommunikál cápákkal, és állítása szerint a cápák nem támadnak az emberekre, hacsak nem provokálják őket. Hozzátette azt is, hogy bár az óceán természetes környezet, tele van tengeri élőlényekkel, így természetesen a veszély nem kikerülhetetlen

Az Arab-öböl, a Vörös-tengerhez képest jóval magasabb tápanyagtartalmú környezetet kínál a cápáknak, ami biológiai sokféleséget és sok esetben nagyobb tengeri élőlényeket eredményez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a cápáknak valószínűleg sokkal több lehetőségük van táplálkozni az Arab-öbölben, mint a Vörös-tengerben. Ráadásul a mélyebb vízben is megtalálhatók, és ezért szinte soha nem látják őket az emirátusi strandokon. A szakértő szerint azért, mert az Arab-öbölben nincs semmi, ami tényleg érdekelné őket.

Ezért nem várható cápatámadás Dubai és az Egyesült Arab Emírségek partjainál, még annak ellenére sem, hogy 2022. novemberében a Kite Beachen egy nagy méretű cápát észleltek. Az ugyanis egy cetcápa volt, ami egy teljesen ártalmatlan lény, és nem képes emberre támadni. 

Az Egyesült Arab Emírségek strandjai tehát szinte végtelen kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak, méghozzá biztonságos körülmények között. Itt a cápák nem jelentenek veszélyt a strandolókra, sokkal inkább létfontosságú szereplői az óceáni táplálékláncnak és az ökológiai egyensúly fenntartásának. Ezt kell észben tartanunk, hogy nyugodtan élvezhessük a tenger adta örömöket.

Külföldi letelepedésen vagy cégalapításon gondolkodik? 15 perces ingyenes konzultációnk után tisztán látja majd, hogy Dubai megfelelő hely lehet-e az Ön számára. Foglaljon időpontot még ma!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: