Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Tömegközlekedés Dubaiban

tomegkozlekedes-dubaiban

Útikalauz a városban való közlekedéshez

Dubai kiváló infrastruktúrával rendelkező város, ahol számos látnivaló várja a látogatókat. A fejlett tömegközlekedési hálózat megkönnyíti a különböző látnivalók elérését. Akár itt él, akár turistaként látogat ide, különböző lehetőségek állnak rendelkezésére, hogy bebarangolja ezt a lenyűgöző várost, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei.>>>

Kényelmes tömegközlekedés Dubaiban

A tömegközlekedés Dubaiban kiváló lehetőség arra, hogy könnyen, egyszerűen és gyorsan eljusson a város különböző pontjaira. 

Dubai busszal

Dubai buszhálózata kiterjedt és megfizethető, így sokak számára kényelmes közlekedési módot jelent. Mindenképpen érdemes azonban magával vinnie a Nol-kártyát, amire napijegyet is feltölthet, hogy egész nap szabadon utazhasson.

Ne feledje, hogy a buszon az első három sor a nők és a gyermekek számára van fenntartva.

Careem és Uber

A Careem és az Uber két olyan fuvarmegosztó szolgáltatás Dubaiban, amelyekkel azonnal foglalhat autót, nyomon követheti a sofőr útját, és az utazás végén kártyával fizethet. Azt azonban vegye figyelembe, hogy készpénzes fizetést nem fogadnak el.

Dubai taxival

A dubai taxik jól karbantartottak, és mindegyik rendelkezik taxiórával. A minimális viteldíj 12 dirham. 

Ha taxit hív, célszerű magával vinnie egy térképet az úticéljáról, arra az esetre, ha útba kell igazítania sofőrt. Vegye figyelembe, hogy vannak hivatalos taxik és nem engedélyezett taxiszolgáltatások is a városban. Utóbbiakat érdemes elkerülni.

Tömegközlekedés Dubaiban metróval

A dubai metró egy vezető nélküli, teljesen automatizált vonatrendszer két vonallal (piros és zöld), légkondicionált szerelvényekkel és állomásokkal. Egy út ára 3 dirhamtól kezdődik, így megfizethető opció. A dubai metrón a nők számára külön kocsi áll rendelkezésre.

Villamosozni Dubaiban

A dubai villamos a Dubai Marina és a Jumeirah Beach Road között közlekedik, és 11 megállót érint az összesen 10,6 kilométeres útvonalon. Nol-kártyával már 3 dirhamos jeggyel igénybe vehető, és a kényelmesebb utazáshoz aranyosztályú opciót is kínál. A villamoson is elérhetőek a csak nők számára fenntartott kocsik.

Palm Jumeriah Monorail

Ha egyedülálló élményt szeretne megtapasztalni Dubaiban, próbálja ki a Palm Jumeirah Monorailt, ami az Al Sufouh-tól az Atlantis The Palm szállodáig közlekedik, és lenyűgöző kilátást nyújt a városra.

Vízitaxi

A Creek és a Dubai Marina környékén vízitaxik és buszok állnak rendelkezésre, amelyekre 2 és 5 dirham közötti összegért lehet jegyet váltani.

Ne feledje, hogy a dubai tömegközlekedés használata során kötelező a szociális távolságtartás, és győződjön meg arról, hogy a Nol-kártyáján legalább 7,50 dirham összeg van a maximális viteldíj fedezésére. 

A fenti tippeket szem előtt tartva pattanjon fel a fedélzetre, és fedezze fel a várost könnyedén és kényelmesen.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: