Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Tények és tévhitek: Dubai

dubai

Az arab kultúra nehezen megfogható az európaiak számára. Van vonzó oldala, és vannak számunkra talán furcsa aspektusai is. Az Emirátusokban és Dubaiban számos kultúra képviselteti magát, és pontosan ez az, amiért Dubai ennyire vonzó és szinte megfoghatatlan. A mai blogban néhány a dubai élettel kapcsolatos tényt és tévhitet veszünk górcső alá.>>>

1. tévhit: Dubaiban és az Emirátusokban tudni kell arabul

Az Egyesült Arab Emirátusok, és így Dubai is, az Arab-félszigeten fekszik. A hivatalos nyelv pedig az arab. Ugyanakkor az Emirátusokban 10 millió ember él, de ennek csak 10%-a helyi lakos. A többiek, tehát az itt élők 90%-a külföldi bevándorló.

Ezért tévhit, hogy az itt élőknek meg kell tanulniuk arabul. A beszélt közös nyelv ugyanis az angol. Ez pedig azt jelenti, hogy bármerre is járjon az országban, mindenhol el tud boldogulni az angol nyelvtudással. 

Mivel az itteni kultúra nagyon összetett, és számos nyelven beszélnek a Dubaiban élők, ezért az angol választották közös nyelvnek, hogy áthidalják a kulturális különbségeket és gördülékenyen együtt tudjanak dolgozni. 

Jólesik a helyieknek, ha néhány szót, kifejezést vagy szófordulatot megtanulunk és használunk arabul, de az angol az üzleti nyelv itt, és minden szolgáltatás elérhető angol nyelven. 

2. tévhit: Az arabok fanatikusok az iszlám vallással kapcsolatban

Összesen 10 millióan élünk egymás mellett, békében és nyugalomban itt, az Emirátusokban. Az itt élők 80%-a muzulmán, a fennmaradó 20% pedig valamilyen más vallást követ.

Dubaiban és az Emirátusokban azonban minden vallást tiszteletben tartanak. Megengedik azt, hogy a saját vallásunkat gyakoroljuk a csoportunkon belül.

Az Alkotmány ugyan kimondja, hogy az ország hivatalos vallása az iszlám, viszont az is szerepel benne, hogy a törvény előtt minden ember egyenlő, és nem lehet különbséget tenni az emberek között a vallás alapján.

2019-ben, a tolerancia évében Ferenc pápa ellátogatott az Egyesült Arab Emirátusokba, és 135 ezer kereszténynek tartott misét. Ez egy keddi napon történt, amit a kormány hivatalosan is szünnapnak rendelt el az országban azért, hogy mindenki ott lehessen a misén, aki szeretne azon részt venni.

3. tévhit: Nőként nehezebb boldogulni Dubaiban és az Emirátusokban

Ez az egyik legnagyobb tévhit. Az Egyesült Arab Emirátusokban ugyanis a nők szinte minden szempontból kifejezetten előnyös helyzetben vannak. Többek között számos támogatási programban vehetnek részt, ha pl. céget szeretnének alapítani itt. 

Az Egyesült Arab Emirátusokban a nők szabadon indíthatnak vállalkozást, és lehetnek cégvezetők. Az Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjainak 15%-a nő. 

Emellett olyan különleges elbánásban részesülhetnek, mint pl:

  • Ha nőként nem szeretné, hogy egy férfi beszálljon Ön mellé a liftbe, csak ki kell tennie a kezét maga elé egy pillanatra, és közölni, hogy „Elnézést, ez egy női lift”, és a férfi nem fog beszállni. 
  • Ugyanez működik a metrón is: ha egy nőnek nincs kedve férfiak társaságában utazni, akkor csak beszáll a nőknek kijelölt helyre. Dubaiban és az Emirátusokban ugyanis külön női kocsik is vannak a metrón. 
  • Számos szórakozóhely van, ahol különféle kedvezményeket adnak a nőknek.

Bármit is szeretne Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban csinálni, garantáltan jól fogja magát érezni itt. Ráadásul nem kell hozzá arabul beszélnie vagy áttérnie a muszlim vallásra.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: