Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Tények és tévhitek: az Egyesült Arab Emírségek

Dubai, camel

Tények és tévhitek: az Egyesült Arab Emírségek

Az arab világ elég megfoghatatlan egy európai ember számára. Tele van vonzó dolgokkal, ugyanakkor egy teljesen más kultúrát képviselnek az ott élő emberek. Pontosan ez a kettősség az, ami miatt annyira vonzó az Egyesült Arab Emírségek is. Nézzünk néhány tényt és tévhitet erről az országról!

  • Az Egyesült Arab Emírségek arab ország

Valóban, az Egyesült Arab Emirátusok az Arab-félszigeten helyezkedik el. Ugyanakkor érdekesség, hogy az itt élő lakosság száma 2010-ben 8,2 millió volt, amiből 7,3 millió a bevándorló. Az emirátusi lakosok száma nem érte el az 1 millió főt. Így az arab mellett az angol a közös nyelv az országban. 

  • Iszlám vallásúak

Az iszlám az Egyesült Arab Emirátusok államvallása, mégis nagyon toleránsak más vallásokkal szemben. Érdekesség például, hogy 2019-ben Ferenc pápa az országba látogatott az emirátusokbeli „tolerancia éve” rendezvény alkalmából. Egy keddi napon 135 ezer embernek tartott misét. Ezt a napot hivatalosan munkaszüneti nappá nyilvánították az országban, hogy ne kelljen szabadságot kivennie annak, aki szeretett volna részt venni a misén.

  • Az arab országokban nehéz a nők helyzete

Érdekesség, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban a nőket kifejezetten tisztelik, és nagy becsben tartják. Olyannyira, hogy ha egy nő nem szeretne egy liftben utazni férfiakkal, és látja, hogy egy férfi szállna be a liftbe, akkor mondhatja, hogy „elnézést, női lift”, és a férfi nem száll be. A családokon belül a férfi áll minden kiadást, ami a családot illeti, és a nő keresete, az kizárólag az övé. Nem kell elszámolnia vele. 

  • Visszafogott kulturális élet jellemzi

Korábban elhangzott egy ilyen kritika az Egyesült Arab Emirátusokkal kapcsolatban, amire elég keményen reagáltak. Például 2007-ben megállapodást kötöttek Franciaországgal, hogy szakértői segítséget kapnak, és 2015-ben megnyitották a Louvre-t Abu Dhabiban. Azóta számos kulturális esemény volt az országban, és ez a kritika már abszolút nem állja meg a helyét.

További kérdések esetén keress fel bennünket!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: