Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Tények és tévhitek a nők mindennapi életéről Dubaiban

dubai

Dubai számos különböző nemzetiség otthona, és bár gyorsan fejlődik, sok nőnek még mindig vannak fenntartásai az ide költözéssel kapcsolatban. Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk tisztázni ezeket a tévhiteket, hogy Ön tisztább képet kapjon arról, hogy nőként milyen itt élni.>>>

A nemek közötti egyenlőség kiemelt prioritás Dubaiban

Dubaiban a nemek közötti egyenlőség kiemelten fontos kérdés, és számos olyan kezdeményezés létezik, ami a dubai nők életminőségének javítását célozza.

Az egyik jelentős támogatási programot a Dubai Women Establishment biztosítja, ami együttműködik a kormánnyal, hogy a kormányt a nők életét tovább könnyítő jogszabályalkotásra ösztönözze. 

A nagyvállalatoknál és a kormányzati szerveknél folyamatosan emelkedik a vezető pozícióba, illetve közvetlenül az igazgatótanácsba delegált nők száma. Az országban jelenleg a miniszteri pozíciók 27,3%-át, a közszféra állásainak 66%-át és a felső vezetői pozíciók 30%-át töltik be nők. 

Biztonságos nőként Dubaiban élni?

A Georgetown Egyetem 2021-es tanulmánya szerint Dubai az egyik legbiztonságosabb város a nők számára, ahol a megkérdezett nők 98,5%-a számolt be arról, hogy biztonságban érzi magát a közösségében. 

A világ más nagyvárosaihoz képest Dubaiban viszonylag alacsony a bűnözési ráta, ami tovább fokozza az itt élő nők biztonságérzetét.

A dubai életmód

Dubai kifejezetten liberális város, és számos munkalehetőséget kínál a nők számára, beleértve a vezető pozíciókat is. 

A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön vannak kijelölt, kizárólag a nők számára fenntartott helyek. Dubai-szerte működnek csak hölgyeknek szóló szalonok és vegyes szalonok. 

Az éttermekben és a klubokban különleges ajánlatokkal, illetve egyes helyeken csak nőknek szóló napi és esti programokkal várják a hölgyeket.

Nők az üzleti életben

A dubai nők különféle magasrangú szerepeket tölthetnek be az üzleti életben, a politikában és más területeken. Reem Bint Ebrahim Al Hashimy, a nemzetközi együttműködésért felelős államminiszter, Sheikha Lubna Bint Khalid Al Qasimi, a toleranciáért felelős államminiszter és Dr. Raja Easa Al Gurg, egy dubai székhelyű üzletasszony csak három a számos nő közül, akik befolyásos pozíciókat töltenek be, illetve sikeres vállalkozások tulajdonosai a városban.

Dubai egy olyan multikulturális és pezsgő üzleti lehetőségeket kínáló város, ahol a nők biztonságban érezhetik magukat, felhatalmazva és szabadon élhetnek teljes életet, miközben kiaknázhatják a képességeiket. 

A Dubaiban élő nők számos előnyt élveznek, beleértve a tulajdonhoz fűződő jogot és a férfiakéval egyenlő fizetést, ami vonzó lehet az Ön számára is. Bár vannak kulturális különbségek, amelyekkel tisztában kell lenni, de nőként Dubaiban élni nem sokban különbözik egy bármely más modern városban való élettől.

Ha a Dubaiba költözésen vagy cégalapításon gondolkodik, vegye fel a kapcsolatot a Beaconnal és kérjen ingyenes konzultációt itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: