Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Piszkos szokások, tiszta következmények

dubai

Büntetések a szemetelésért Dubaiban

Dubaiban nagyon komolyan veszik a tisztaságot, és ez kiterjed az utcákra és az autókra is. Ha sétál egyet a városban, észre fogja venni, hogy az utcák kifogástalanul tiszták, az autók pedig makulátlanul ragyognak. Ez nem véletlen – Dubai kormánya komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy a város mindig tiszta és szép arcát mutassa. Ha Dubaiba látogat, vagy itt él, ezekre figyeljen.>>>

Nincs mentség a szemetelésre Dubaiban

Dubaiban az utcák tisztán tartásának egyik titka, hogy súlyos bírságot szabnak ki a szemetelőkre. Ha rajtakapnak valakit, hogy szemetet dobott ki az autójából, akár 1000 dirham pénzbírságot, és ha itt él, hat fekete pontot is kaphat a jogosítványába. 

Ha egyszerre éri tetten a rendőrség és a dubai önkormányzat, a bírság 1500 dirhamra emelkedhet.

A bírságolás oka egyszerű: a szemetelés nemcsak csúnya, de veszélyes is lehet. Az úttesten lévő szemét balesetet okozhat, elvonja a többi járművezető figyelmét, emellett káros a környezetre is. 

A bírságok kiszabásával Dubai arra ösztönzi a polgárait és a turistákat, hogy vállaljanak felelősséget az általuk termelt hulladékért és mindenki számára tartsák tisztán és biztonságosan a várost.

Elvárás, hogy az autó is ragyogjon

Dubaiban az autók esetében is a tisztaságra helyezik a hangsúlyt. Egy olyan városban, ahol sok luxusautó van, fontos, hogy azok a lehető legjobban nézzenek ki. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosoktól elvárják, hogy a járműveik mindig tiszták és csillogóak legyenek. 

Ugyanakkor a nyilvános autómosás büntetendő Dubaiban. A hatóságok ezzel a szabállyal azt szeretnék elérni, hogy csak a szennyvíz és az egyéb szennyező anyagok kezelésére megfelelően képzett, professzionális autómosók mossanak autót. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvíz károsítsa az útfelületeket, illetve az is, hogy az összegyűlt vízben a szúnyogok lárvát rakjanak.

Ha tehát Dubaiba látogat, itt él, illetve itt autót vezet, ügyeljen arra, hogy autója tiszta legyen, a szemetet mindig a kijelölt kukába dobja, és a kocsit lehetőleg egy autómosóban vagy a garázsban tisztítsa. Így elkerülheti a pénzbírság kiszabását és kiveheti a részét a város szépségének és biztonságának megőrzéséből.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: