Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

National Day: Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepe

egyesult-arab-emirsegek

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepét, a National Dayt minden év december 2-án ünneplik. A nemzeti ünnepen országszerte megemlékezéseket és ünnepségeket tartanak, tűzijátékokkal, táncbemutatókkal, autóversenyekkel. Légi bemutatókat és katonai felvonulásokat is láthat a közönség az Abu Dhabi Nemzeti Kiállítási Központban.>>>

Mit jelent ez a nap, és miért lett az Egyesült Arab Emírségek legfontosabb ünnepe?

A „Spirit of Union” az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepének hivatalos témája, ami a néhai sejk Zayed bin Sultan Al Nahyan, az Egyesült Arab Emírségek alapító elnökének víziójából fakad. Ez jelképezi mind a hét emirátus egy nemzetté egyesülését.

1971 decemberében hat emírség: Dubai, Abu Dhabi, Al-Aiman, Al Fujayrah, Sharjah és Quwayn uralkodói úgy döntöttek, hogy egyesülnek, és lefektették az Egyesült Arab Emírségek alapgondolatát.

Mindössze három hónappal később, 1972 februárjában Ras al Khaymah uralkodója is csatlakozott hozzájuk. Ekkor vált a hét emírség egy stabil, egységes nemzetté.

Miért egyesültek az emírségek?

Az ország megalapításának ötlete akkor fogalmazódott meg az akkori uralkodókban, amikor a britek jelezték, hogy ki akarnak vonulni a Földközi-tenger keleti részének gyarmataiból. A britek 1968-as távozása után három évvel, 1971-ben tartották meg az 1. National Dayt.

Az emírségek nemzeti ünnepe egyben az emirátusok uniójának napja is, amikor is az első hat emírség között létrejött együttműködés évfordulóját ünneplik. 

2022. december 2-án már 51. alkalommal ünnepelnek az emírségekbeli állampolgárok

Az egész ország ünnepi lázban ég. Országszerte zászlókkal díszítik az épületeket, és nemzeti ünnep témájú tárgyak, emléktárgyak, illetve zászlók kerülnek az üzletek polcaira. Az emberek rendszerint nemzeti szimbólumokkal és színekkel díszítik fel az autóikat is.

Az ünneplés módjai országszerte eltérőek lehetnek, de az Egyesült Arab Emírségek iránti szeretet és elismerés egységben tartja az itt élő polgárokat.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: