Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Mohammed bin Sulayem – Raliversenyzőből lett az FIA elnöke

mohammed-ben-sulayem

A Forma–1 idei (74.) szezonjának első futamát 2023. március 3–5. között rendezték meg az Egyesült Arab Emirátusoktól nem messze, a Perzsa-öbölben fekvő szigetországban, Bahreinben. Ennek apropóján ismerjük meg egy kicsit közelebbről az egyik díjátadót, az emírségekbeli Mohammed bin Sulayemet, az FIA elnökét.>>>

Mohammed bin Sulayem, az Egyesült Arab Emírségek ralilegendája

Mohammed bin Sulayem a motorsport világának kiemelkedő alakja. Ő az FIA elnöke, különböző jótékonysági szervezetek védnöke és az Egyesült Arab Emírségek közlekedésbiztonsági nagykövete is.

Először 2005-ben választották meg az Emirates Motorsport Organization (EMSO) elnökévé, és az FIA Motorsport Tanácsának közel-keleti alelnökeként is tevékenykedett. Az eredményei azonban messze túlmutatnak vezetői szerepén.

A pályafutását sikeres raliversenyzőként kezdte. 1983 és 2002 között összesen 61 versenyt nyert meg, 14-szeres FIA Middle East ralibajnok, és több FIA regionális bajnokságot és nemzetközi ralit nyert, mint bármely más versenyző a történelemben. 1991-ben úttörő szerepet vállalt a UAE Desert Challenge elnevezésű versenyben is.

A motorsportban elért lenyűgöző karrierje mellett jutott ideje arra is, hogy üzleti diplomát szerezzen az American Universityn, Washingtonban, és az angliai Ulster Egyetemen. 

A korlátok áttörése – Hogyan lett bin Sulayem az FIA első nem európai elnöke?

2021 decemberében Mohammed bin Sulayemet választották meg az FIA új elnökévé, a leköszönő Jean Todt utódjaként. Ezzel ő lett az első nem európai származású személy, aki ezt a tisztséget betölti. A kinevezése új fejezetet nyitott az FIA történetében.

Mohammed bin Sulayem elsősorban a funkcionalitásra és az átláthatóságra helyezi a hangsúlyt, habár a Forma–1-gyel való kapcsolata egyáltalán nem felhőtlen. 

Borítókép: https://www.flickr.com/

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d