Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Mit ne csináljon Dubaiban?

dubai

Minden ország más, és minden kultúrának megvannak a maga szokásai és furcsaságai. Melyek a legfurcsább dolgok Dubaiban?>>>

Viselkedési etikett Dubaiban?

Egyes tevékenységek tiltottak Dubaiban és az Emirátusokban. Az egyik ilyen például a nyilvános csókolózás, ami első olvasásra talán furcsának tűnhet, de ha jól belegondolunk, érthető, hiszen a szerelem csak két emberre tartozik, így a csókolózást sem feltétlenül kell a nyilvánosság előtt gyakorolni. 

Európa jóval nyitottabb ebből a szempontból, mint Dubai. Az európai társadalom elfogadóbb a szerelem különböző megnyilvánulási formáival szemben. De az alkohol hatására történő, túlfűtött érzelmi kitöréseket még az öreg kontinensen is jobb, ha diszkrét homály fedi. Már csak azért is, mert a szerelem erőteljes kinyilvánítása a kívülállók számára sok esetben kellemetlen és zavarba ejtő lehet. Ugye mennyivel könnyebb az élet, ha a gyereke nem kérdezi meg az utcán, hogy „Mit keres a bácsi a néni pólója alatt?”

Nos, hasonlóképpen gondolkodnak az emberek Dubaiban is, ahol egyáltalán nem probléma, ha egy pár kézen fogva sétál, de a csókolózás már a közerkölcs megsértésének minősülhet. 

Káromkodás

Dubaiban tartózkodva kerülje a káromkodást. Különösen olyan nyilvános helyeken, ahol tömegek gyűlnek össze, például a strandon, a bevásárlóközpontokban vagy az éttermekben. 

Amikor beszél, mindenképpen ügyeljen arra, hogy kik vannak Ön körül. Dubai ugyanis sokféle kultúra olvasztótégelye, ezért úgy jár a legjobban, ha tartózkodik a káromkodástól, nehogy véletlenül megsértsen valakit.

A saját szállodai szobájában vagy dubai otthonában természetesen nyugodtan káromkodhat, amennyit csak akar, de akkor se mondjon olyasmit, ami nyilvánosan sértő lehet másoknak.

A káromkodás és a durva gesztusok még vezetés közben is obszcén cselekedetnek számítanak.

Elképzelhető, hogy Ön a fentieket furcsának találja, de ha jobban belegondol, ezek a dolgok pozitívak, hiszen udvarias és kényelmes légkört biztosítanak az itt élők és az idelátogatók számára.

Dubaiban pozitív és tisztelettudó emberek élnek, és ez bizony ragályos. Aki ideköltözik, és itt szeretne maradni, annak barátságos, kedves hozzáállással kell rendelkeznie másokkal szemben. Tehát ha Ön Dubait választja új lakhelyéül, egyszerre élvezheti az adómentes környezet és az udvarias, kellemes emberek társaságát. 

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: