Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Mindennapi élet Dubaiban – A hatékony rendőrségtől az expressz szolgáltatásokig

dubai

Ismerje meg, mi teszi Dubait egyedülállóan modern és élhető várossá

Az Egyesült Arab Emírségek szívében fekvő Dubai a bőség, a luxus és a határtalan fejlődés szimbóluma. A káprázatos égbolton és a csillogó bevásárlóközpontokon túl azonban a mindennapi életnek vannak olyan érdekes aspektusai, amelyek igazán különlegessé teszik ezt a várost. Merüljön el velünk a dubai mindennapi élet apró részleteiben, amelyektől varázslatosan kerek lesz az egész.>>>

Hatékony rendőri jelenlét és korszerű szabályozás Dubaiban

Érdekes, hogy Dubai utcáin nincs jelentős rendőri jelenlét, ennek ellenére rend és biztonság uralkodik a városban. A rendőröket leginkább a közúti balesetek helyszínén lehet látni, vagy akkor, amikor épp segítenek kereket cserélni az egyik autósnak. 

Dubaiban nem látni trafipaxokat és bírságoló rendőröket, mégis hatékonyan zajlik a vétkes autósok megregulázása. 

A narancssárga lámpán való áthajtásért például súlyos, kb. 40 000 forintnak megfelelő bírság és 30 napos autóelkobzás jár. Minden közúti kihágásról videófelvétel készül, és az érintett sofőr sms-ben kapja meg a határozatot. Az autó, elkobzás esetén, 150 ezer forintnak megfelelő dirhamért kiváltható.

Dubaiban a be nem fizetett közúti büntetések összege nem nő a kamattal, viszont ezek a kifizetésükig érvényben maradnak, és az érintett autós addig nem tudja megújítani az autó éves forgalmi engedélyét, ameddig a bírságot be nem fizette.

Sebességhatárok és forgalmi dugók

A reggeli ingázás során problémát jelenthet a forgalmi torlódás. A belvároson kívül elhelyezkedő 2×6 sávos utakon a lehajtósáv felé történő manőverezés ijesztőnek tűnhet. 

Dubai fejlett infrastruktúrája azonban lehetővé teszi, hogy ezeken az utakon 110 km/h-s, a városon belül 80 km/h-s, azon kívül pedig 140 km/h-s sebességgel haladhassanak az autók. 

Expressz szolgáltatások

Dubai elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért ingyenes töltési lehetőséget kínál az elektromos autóknak a városszerte található napelemes töltőkön, habár a sivatag közelsége miatt a napelemeken olykor összegyűlik a finom, púderszerű por, ami csökkenti a napelemek hatékonyságát. 

Dubaiban szinte minden kényelmesen és gyorsan elérhető. Ha például lemerül az elektromos autó akkumulátora, a segítség 30 percen belül megérkezik. A gyorsszolgálat és a szakszerű segítség csak egy hívásra van. 

Megfizethető taxik és bőséges parkolási lehetőség

A dubai taxik kedvező áron és könnyen elérhetők. A város egyik végéből a másikba kb. 5000 forintnak megfelelő összegért taxizhatunk el. Még az Abu Dhabi és Dubai közötti, nagyjából 160 km-es távolság is megtehető taxival 25 000-30 000 forintnak megfelelő dirhamért. 

Bár a tömegközlekedési rendszer még nem olyan fejlett, mint pl. Budapesten, de folyamatosan fejlődik, és már most is szinte bárhol lehet jegyet és bérletet kapni, illetve ezeket kártyával fizetni. 

Dubaiban sok mélygarázs és parkolóhely van. A bevásárlóközpontok ingyenes parkolási lehetőséget kínálnak. Ahol pedig fizetni kell a parkolásért, ott az óránkénti parkolási díjak, a területtől függően, általában 200-400 forintnak megfelelő dirham/óra között mozognak.

Személyre szabott szolgáltatások a piacon

A dubai piacokon egyéni igényeknek megfelelő szolgáltatásokat is kínálnak. A halpiacokon például lelkes, mosolygós emberek tisztítják és készítik elő a tenger gyümölcseit minimális összegért, hogy a vásárlóknak otthon már ne kelljen ezzel foglalkozniuk. 

Barátságos hozzáállással és gyors kiszolgálással ezek az emberek heti 6 napon, napi 10 órában arra törekednek, hogy a vásárlás élményét a lehető legkényelmesebbé tegyék a vásárlók számára.

Dubai továbbra is lenyűgözi a világot a luxus és a praktikum egyedülálló ötvözésével. Miközben egyre jobban megismeri ezt a virágzó várost, ne feledje, hogy a Beacon itt van, hogy segítsen eligazodni az adóoptimalizálás, a dubai cégalapítás és a befektetések bonyolult rendszerében.

Borítókép: Napelem Dubai tengerpartján (Forrás: Sergey Dolgikh – iStock)

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: