Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Milyen kritériumai vannak annak, hogy egy országból adóparadicsom legyen?

Dubai

Mi az adóparadicsom?

Az adóparadicsom gyakorlatilag egy offshore pénzügyi központ. Minden olyan ország vagy joghatóság, amely a külföldi magánszemélyek és vállalkozások számára minimális adófizetési kötelezettséget kínál adóparadicsomnak számít.

Az ilyen országok nem követelik meg, hogy a vállalkozások az adott országon belül működjenek, vagy hogy a magánszemélyek az országukban lakjanak azért, hogy adókedvezményeket kapjanak.

Milyen kritériumai vannak egy adóparadicsomnak?

1998-ban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) több tényezőt is meghatározott az adóparadicsomok azonosításához:

  • Teljesen adómentes, vagy csak névleges adófizetési kötelezettség a releváns jövedelem után.
  • A hatékony információcsere és átláthatóság hiánya.
  • Nincs jelentős tevékenység az adott országban.

.

Hogyan kereshetnek pénzt a kormányok az adóparadicsomokból?

Úgy, hogy az adóparadicsomok nem teljesen adómentesek. Habár alacsonyabb adókulcsot vetnek ki, mint más országok. Az alacsony adózású joghatóságok általában magas behozatali vámokat számítanak fel az adóbevételek kiesésének fedezésére. 

Egy adóparadicsom évente számíthat fel díjat a cégek új bejegyzéséért és a bejegyzések megújításáért. Emellett vannak licencdíjak is. Ezek ismétlődő, fix bevételt jelentenek az adóparadicsom országok számára. 

A külföldi magánszemélyek és vállalkozások bevonzásával ezek az országok még akkor is jól járnak, ha csak alacsony adókulcsot terhelnek rájuk. Így is több bevételre tehetnek szert, mint egyébként. 

Az adott ország profitálhat a vállalati befektetésekből, amelyek munkát kínálnak az ország lakosságának.

Az adóparadicsomok előnyei

Az ilyen országok hasznot húznak abból, hogy tőkét vonzanak a bankokhoz és a pénzügyi intézményekhez, amit aztán a virágzó pénzügyi szektor felépítésére használhatnak fel. 

A magánszemélyek vagy vállalkozások pedig az adómegtakarításból profitálhatnak, amelyek az adóparadicsom országokban a nullától az alacsony egyjegyű számjegyekig terjedhetnek, szemben az állampolgárságuk vagy a lakóhelyük szerinti ország magas adóterheivel.

Adóparadicsomban szeretné fejleszteni cégét, méghozzá legálisan? Válassza Dubait, és optimalizálja adóterheit több mint 10 éves szakmai tapasztalatunk segítségével.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: