Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Mi a kapcsolat III. Károly király és Dubai Al Fahidi történelmi negyede között?

al-fahidi

A frissen koronázott III. Károly királyt élénken érdekli az építészet. Az újdonsült király ráadásul nemcsak a brit építészetre volt hatással, hanem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világra. Ez különösen igaz Dubaira, ahol Károly király egyik Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása során kiállt a város egyik legrégebbi kerületének, az Al Fahidi történelmi szomszédságának megőrzése mellett.>>>

Al Fahidi történelmi negyed története

Az Al Fahidi Történelmi Szomszédság, más néven Al Bastakiya a feljegyzések szerint az 1890-es években épült. Perzsa kereskedők építették, a kereskedelmi lehetőségeket keresve. A nevét Bastakról, egy dél-iráni városról kapta. 

Az eredeti épületek egészen az 1980-as évekig a helyén maradtak, amikor is a felét lebontották, hogy irodaházakat alakítsanak ki a területen.

III. Károly király beavatkozása és Al Fahidi megmentése

1989-ben a dubai önkormányzat döntése értelmében a falu többi részét is le akarták bontani, hogy új épületeknek adjanak helyet. Rayner Otter brit építész, aki akkoriban a környéken élt, és felújította az otthonát, levelet írt Károlynak, hogy a segítségét kérje az Al Fahidi történelmi negyed megmentésében. 

Az akkoriban még a Wales hercege címet viselő Károly még abban az évben Dubaiba látogatott és meglátogatta az Al Fahidi környéket is. Miután meglátta a falu történelmi épületeit, azt javasolta Rashid bin Saeed Al Maktoum sejknek, hogy őrizzék meg az Al Fahidi negyedet. Őfelsége Al Maktoum sejk megfogadta Károly király tanácsát és visszavonta a bontási terveket.

Al Fahidi történelmi negyed felújítása és jelenlegi állapota

2005-ben a területen egy felújítási projektre került sor, melynek során Al Bastakiya a ma ismert Al Fahidi Történelmi Szomszédsági Faluvá változott. A helyszín ma már az emirátusi kultúra ékköve és a város egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Az itt található látnivalók közé tartozik a Kávémúzeum, az Érmémúzeum és a Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Kulturális Megértés Központ.

Gasztronómia és művészet Al Fahidiben

A történelmi látnivalók mellett számos kávézó, étterem és művészeti helyszín várja a látogatókat a faluban. Az arab teaház kiemelkedő jelentőségű, hagyományos ételekkel és hangulatos légkörrel. 

Károly királynak köszönhetően Dubaiban az Al Fahidi Történelmi Szomszédsági Falu ad otthont az éves Sikka művészeti vásárnak, ami kreatív falfestményekkel, rendezvényekkel és műhelyekkel kelti életre a várost.

A Dubai Creek mentén elhelyezkedő kerület kulcsfontosságú örökség és kihagyhatatlan látnivaló, ahol az eredeti infrastruktúra nagy része érintetlen maradt. Ne felejtse el meglátogatni ezt a varázslatos helyet, amikor legközelebb Dubaiban jár.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: