Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Kutyatartás szabályok Dubaiban

dubai

Dubai népszerű célpont az újrakezdéshez és a nyaralni, pihenni vágyók számára egyaránt. Fontos azonban, hogy az utazás előtt megismerje a kutyatartásra vonatkozó szabályokat. Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan tartsa szabályszerűen kedvencét a világ egyik legkedveltebb turistacélpontjaként számon tartott Dubaiban.>>>

Hány kutyát tarthat Dubaiban?

Jelenleg legfeljebb két kutyát hozhat be Dubaiba, és mindegyikhez külön engedély szükséges. Ha egynél több háziállattal utazik, fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy minden szükséges dokumentummal és engedéllyel rendelkezzen.

A top 5 kutyákkal kapcsolatos szabály Dubaiban

Dubaiban szigorú szabályok vannak érvényben a háziállatokkal kapcsolatban, és ezek be nem tartása súlyos bírságokat vonhat maga után. Íme néhány a legfontosabbak közül, amelyeket érdemes szem előtt tartani:

Tartsa kordában a kutyáját

A dubai hatóságok azt akarják, hogy mindenki szabadon élvezze a környék pompáját, ezért súlyos büntetést szabnak ki azokra, akik a közterületeken nem tartják kordában a kutyájukat: akár 500 000 dirham bírságra és 6 hónapig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak.

Oltassa be háziállatát

Dubaiban minden kutyának rendelkeznie kell a szükséges oltásokkal. Ennek elmulasztása akár 300 dirham bírságot is vonhat maga után.

Használjon pórázt és szájkosarat

Ha a kutyáját kiviszi a szabadba, pórázon kell tartania. Ha nagytestű fajtáról van szó, szájkosarat is viselnie kell. Amennyiben ezt elmulasztja, az első alkalommal elkövetett szabálysértés 200 dirham, de amennyiben az eset megismétlődik, a kiszabott bírság emelkedik.

Ellenőrizze a legális kutyafajtákat

Dubaiban van egy lista azokról a kutyafajtákról, amelyek nem engedélyezettek az országban. Ha ilyen kutyája van, azt elkobozzák és egy menhelyre viszik, illetve egy olyan országba adják tovább, ahol engedélyezettek az ilyen fajták. 

A tiltott kutyafajták listája változhat, ezért az utazás megtervezése előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy a kutyáját beengedik-e az országba!

A listán jelenleg 4 fő kutyafajta szerepel: pitbull, masztiff, japán tosa és kanári-szigeteki kutya.

Lehetnek olyan körülmények, amelyekkel mentességet kérhet a szigorú tiltás alól:

  • szolgálati kutya
  • segítő kutya
  • ha a kutyát egyéb gyógyászati ​​célokra használják

Csak engedélyezett területen sétáltassa a kutyáját

Bár Dubainak számos lenyűgöző pontja van, amelyeket érdemes meglátogatni, azzal is tisztában kell lennie, hogy hol teheti ezt meg a négylábú barátjával. 

A Marina Walk, a Jumeirah Beach Residence, a Palm és a Dubai kikötő olyan területek, ahol szigorúan tiltják a kutyasétáltatást.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: