Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Kisállattartás Dubaiban – Mire kell figyelni?

kisallattartas-dubaiban

Egy korábbi blogcikkünkben a dubai kutyatartásról volt szó. Bemutattuk a felelős kutyatartás szabályait és szempontjait. Dubai sokszínű és élénk metropoliszként a háziállat-rajongók széles körének ad otthont, ahol a felelős állattartás nem csak a kutyákra terjed ki.

Ebben a cikkben kicsit elmerülünk a dubai kisállattartás szabályaiban, kitérve az egyéb, kedvtelésből tartott állatok körére és tartásuk sajátos követelményeire. A kutyáktól és a macskáktól kezdve az egzotikusabb háziállatokig végigvezetjük Önt a szükséges lépéseken és szabályozásokon, hogy biztosan ne ütközzön problémába, ha kedvencével a városba látogat, vagy itt kíván letelepedni.>>>

A kisállattartás alapja a háziállatok regisztrálása és oltása

Dubaiban alapvető kisállattartási előírás, hogy minden háziállatot regisztrálni kell a dubai önkormányzat állatorvosi szolgálatokkal foglalkozó részlegénél, továbbá amelyeknél ez lehetséges (pl. kutya, macska), kötelező a beoltás és a mikrochip-beültetés is. 

Ha elmulasztja beoltatni kedvencét, komoly pénzbírságra számíthat.

A kutyatartás engedélyeztetése

Az Egyesült Arab Emírségekben minden kutyának engedéllyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy belépjen az országba. Bizonyos fajták tiltottak, és azonnali elkobzásra kerülnek. Ezekről a korábbi cikkben talál bővebb információt.

Minden esetben egyeztessen a bérbeadójával

Vannak olyan területek a városban, ahol nem sétálhat kutyával. Emellett vannak olyan épületek is, ahol nem engedélyezik a háziállatok tartását, ezért fontos, hogy mielőtt a kedvencével útra kelne, egyeztessen a főbérlőjével.

Ne legyen túl egzotikus

Dubaiban tilos az egzotikus háziállatok tartása. Ha ezt nem tartja tiszteletben, az jelentős bírságot vonhat maga után.

Vigyázzon a háziállatára

Ha kiderül, hogy rosszul bánt a háziállatával, esetleg az megszökött, vagy ha ön illegális vadászatot folytat, illetve illegálisan állatokat vásárol vagy elad, rendkívül súlyos, 200 000 dirham bírságra számíthat.

A szabályszegésért is magas bírság jár

Ha a kisállattartási szabályokat nem tartja be, 2000 dirham bírsággal sújthatják.

Utazhat-e a háziállatával együtt taxival vagy tömegközlekedve Dubaiban?

Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a háziállata Dubaiban egy taxiban vagy tömegközlekedési eszközökön utazzon Önnel. Egyes Uber-sofőrök azonban engedélyezik a háziállatok szállítását, ha megfelelően elzártan tartják őket. Továbbá ha Dubaiban tartózkodó háziállatának szállítását kell megszerveznie, számos kisállattaxi vállalkozás áll rendelkezésre.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: