Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Íme az offshore jelentése és 5 legnagyobb előnye

Business

Íme az offshore jelentése és 5 legnagyobb előnye

Szeretné optimalizálni a vállalati adóját? Érdekli az offshore cégalapítás? Tudja meg itt, hogy mi az offshore jelentése és 5 legnagyobb előnye.

off-shore

Az offshore jelentése, szó szerint: parton túli, parton kívüli. Az offshore vagy offshoring meghatározó üzleti műveleteket takar, amik a fejlett ipari országokból a kevésbé fejlett, illetve fejlődő országokba irányulnak.

A célja, hogy a cégvezetők élvezzék az adókedvezményeket, csökkentsék az üzleti tevékenységük költségeit, illetve megfeleljenek a kevésbé szigorú követelményeknek és előírásoknak. 

Az üzlet kiszervezéséről van szó, mely során a vállalatok a cégbejegyzés országában nem folytatnak üzleti tevékenységet.

Az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország is azon országok közé tartozik, amely lehetőséget biztosít a nemzetközi vállalatoknak arra, hogy kedvezményes adófizetési kötelezettség mellett, offshore céget alapítsanak az országban, úgy, hogy a tényleges tevékenységüket nem ott végzik. 

Az offshore cégekre nem vonatkozik a társasági adó, helyette egy alacsony, fix összegű adót fizetnek be évente.

Az offshore vállalkozások 5 előnye

Az üzleti folyamatok kiszervezésének ez a modellje egyáltalán nem újdonság. A globalizált vállalatok világszerte sok éve alkalmazzák. Az internet térnyerése és a kommunikációs technológia fejlődése miatt azonban az offshore ma már megfelelő lehetőséggé vált a kkv-szektor és a kisvállalkozások tulajdonosai számára is.

Íme az offshore vállalkozások 5 legnagyobb előnye:

  • Legális adóoptimalizálás, nagyobb nyereség, gyorsabb fejlődés

Az offshore jelentése már tisztázott. A legfontosabb céljai és előnyei pedig az adóoptimalizálás, a működési költségek csökkentése és ezáltal a bevételek növelése. 

Az offshore cégek kedvező adózási feltételekkel, legálisan végezhetnek gazdasági tevékenységet, ami lehetővé teszi, hogy a bevételük nagyobb részét forgassák vissza a cégükbe. Ez több szolgáltatást vagy nagyobb termékkínálatot, és végső soron gyorsabb fejlődést eredményez.

Ráadásul azok a cégek, amelyek az üzleti tevékenységeiket offshore-ként működtetik, alacsonyabb áron kínálhatják szolgáltatásaikat és termékeiket, mégis óriási nyereséget realizálhatnak, mivel a termelési költségeik is olcsóbbak lesznek.

  • Kiküszöböli a munkaerőhiányt és elérhetővé teszi a magasan képzett munkaerőt

Az offshore cégeknek nem kell szembenézniük a világ legtöbb országát sújtó munkaerőhiánnyal. Ugyanis azok az erőforrások, amelyek a belső piacon nem állnak rendelkezésre, a nemzetközi piacon, a kiszervezés által könnyen hozzáférhetővé válnak.

A világ bármely pontján a magasan képzett, általában egyetemi végzettséggel rendelkező, angolul kiválóan beszélő munkaerőt alkalmazhatják. 

  • Állandó elérhetőség, nagyobb versenyelőny

Az offshore cégek különböző fióktelepei eltérő időzónában tevékenykedhetnek, így akár 24 órás munkavégzésre is alkalmasak lehetnek. Az egyes folyamatok, mint pl. az ügyfélszolgálat, az informatika vagy a szoftverfejlesztés is kihelyezhetőek, és 24 órában elérhetőek. Tehát minden percben szakértők kezelik a felmerülő ügyeket.

Ezzel kielégítik a folyamatosan változó ügyféligényeket, jobb szolgáltatási színvonalat, magasabb szintű ügyfélélményt és gyorsabb, közvetlenebb kapcsolattartást biztosíthatnak, ami jelentősen növeli a versenyelőnyt az adott iparágban. 

  • Kockázatcsökkentés

A kockázatcsökkentés szerepe pl. természeti csapások és váratlan veszélyek idején értékelődik fel. Ha ugyanis különböző csapatok dolgoznak, különböző országokban, az eltérő helyszíneken található adatok, termékek és munkatársak segíthetnek a vállalkozás támogatásában, amivel csökkenthető az üzleti kockázat. Ez marketing szempontból előnyös, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek bármikor megkapják a szükséges támogatást, amikor szükségük van rá. 

  • Irányítás

A háttérirodai feladatok bármelyike kiszervezhető, miközben a cégvezetőnek csak az alaptevékenységére kell összpontosítania, ami javítja a termelékenységet, és megnöveli a minőséget.

Emellett vannak olyan helyzetek, amikor egy vállalkozás nem szeretné átadni a működtetése vagy termelése egy részét egy külső félnek. Az offshore lehetőséget biztosít arra is, hogy egyes helyszíneken olyan elkötelezett munkatársak vegyék át a vezető szerepet a vállalatnál, akikben Ön teljes mértékben megbízik. 

Csak meg kell adni a helyes irányt, kiképezni a személyzetet, és minden úgy fog történni, ahogy azt Ön szeretné.

Szeretné megtudni, hogy milyen lehetőségei vannak egy dubaji vállalkozásindítás kapcsán?

1 Comment

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: