Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Hogyan védje meg a vállalkozása szellemi tulajdonát?

szellemi-tulajdon

A vállalkozások gyakran nem veszik elég komolyan a szellemi tulajdon védelmének fontosságát. Pedig kellene. Ezért a mai blogcikkben röviden bemutatjuk, mit kell tennie a szellemi tulajdona, például: a logó, a domain és a céges közösségi média oldalak biztonságos használata és megóvása érdekében, hogy minimalizálja az eltulajdonítás kockázatait.>>>

Helyezze biztonságba a szellemi tulajdonát

Az első és legfontosabb lépés a szellemi tulajdon biztonságba helyezése. Ehhez minden értékes vagyonelemet ajánlott levédetni és egy jogi vagy magánszemély neve alá helyezni. Fontos, hogy a valós tulajdonos neve szerepeljen a dokumentumokon, hiszen csak így garantálható a teljes védelem.

Jogi személy vagy magánszemély legyen a tulajdonos?

A szellemi tulajdon biztonságosabb kezelése érdekében azt javasoljuk, hogy a szellemi tulajdon bejegyzéséhez jogi személyt jelöljön meg tulajdonosként. A jogi személyként levédett szellemi tulajdon esetén ugyanis megsokszorozható a jövedelemtermelő képesség és a biztonság. Így a cég mögött álló magánszemélyek függetleníthetők a vállalkozás tevékenységétől, azaz a vállalkozás zsarolás útján nem idegeníthető el.

Hogyan tehet szert jövedelemre a szellemi tulajdonból?

Ön tudta, hogy szellemi tulajdonával pénzt kereshet? Ennek egyik módja a franchise rendszerben történő együttműködés. Ebben az esetben a brand használatáért cserébe a franchise partner egy előre meghatározott összeget, illetve a márka használatából eredő jövedelem bizonyos százalékát fizeti rendszeresen a brand tulajdonosának. Így a már meglévő, jól prosperáló vállalkozások könnyebben terjeszkedhetnek nemzetközi piacokra, miközben a helyi partnerek is profitálnak a már bevált üzleti modellekből.

A szellemi tulajdon megfelelő védelme és hasznosítása alapvető fontosságú a vállalkozások sikeressége szempontjából. Gondoskodjon arról, hogy a vállalkozása értékes vagyonelemei biztonságban legyenek, és használja fel azokat bölcsen a növekedés és a profit maximalizálása érdekében.

Levédetné a szellemi tulajdonát, és szeretné megóvni szellemi vagyonelemeit? Akkor van miről beszélnünk. Kérjen ingyenes online konzultációt, és mi segítünk Önnek megtalálni a legjobb megoldást a vállalkozása szellemi tulajdonának védelmére és hasznosítására. 

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d