Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Hogyan marad Dubai mindig tiszta?

dubai

Ha valaha is panaszkodott már arra, hogy gyermekkorában ki kellett takarítania a szobáját, képzelje el, mekkora erőfeszítést igényel egy egész város tisztán tartása. Dubainak mégis sikerül nap mint nap ragyogóan tisztának maradni. Elgondolkodott már azon, hogyan lehetséges ez?>>>

Komoly erőfeszítések vannak Dubai csillogása mögött

Dubai messze földön híres tisztaságának elsődleges oka a rendkívül hatékony hulladékgazdálkodási rendszer mellett az, hogy már az iskolában arra tanítják a gyerekeket, hogy ne szemeteljenek

A takarító csapat

Lépten-nyomon takarítókba lehet botlani a városban. Ott vannak az utcán, a plázákban, sőt, a mosdóban is azonnal teszik a dolgukat, ha csak egy ember is használta a toalettet. 

Minden este, amikor az itt élők többsége lefekszik aludni, egy fáradhatatlan csapat dolgozik az utcákon, hogy feltakarítsák az esetleg utcán maradt szemetet. 

Tudta-e, hogy Dubai lakosai naponta közel 10 000 tonna hulladékot termelnek? 

Ezzel a mennyiséggel kell napi szinten megbirkóznia a dubai önkormányzat hulladékgazdálkodási osztályának. A 2500-3000 munkásból és utcatakarítóból álló csapat több műszakban, fejenként napi hat órában (reggel 5-től) takarítja a város útjait, autópályáit és strandjait.

Emellett a dubai vezetés gondoskodik arról is, hogy a város szinte minden szegletében legyen szemeteskuka. Azért, hogy az egész országban folyamatosan biztosítsák az újrahasznosítás lehetőségét, több újrahasznosító központot is létrehoztak az Egyesült Arab Emírségekben az önkormányzati hivatalokban és a közterületeken, például a parkokban. A magánszektor pedig erőfeszítéseket tesz a hulladék egy részének energiává alakítására is.

Szigorú törvények

A szemetelést, illetve a város tisztaságának és szépségének veszélyeztetését tiltó törvények rendkívül szigorúak, és mindenkire vonatkoznak, függetlenül attól, hogy helyi lakos vagy turista. 

Önkormányzati felügyelők hada járja a várost és figyeli a szabálysértőket. Nem tanúsítanak engedékenységet azokkal szemben, akik nem tartják tiszteletben és nem tartják fenn a város tiszta és esztétikus megjelenését. 

A kormány célja, hogy a megosztott közfelelősség érzetét keltse a rendkívül sokszínű lakosokkal rendelkező városban.

Mennyit kell fizetni a szemetelésért?

  • Általános lomtalanítás – 500–1500 AED
  • Köpködés – 500–1000 AED
  • Nyilvános helyen történő vizelés – 500 AED
  • Graffiti – 500–1000 AED

Az egész évben zajló hirdetési kampányokkal és egyéb marketingtevékenységekkel arra oktatják az embereket, hogyan segíthetik elő a város tisztaságának fenntartását. Mindezek az erőfeszítések együtt nagy előrelépést eredményeztek, így Dubai most tisztább, mint valaha!

A tisztaság nemcsak jobb érzést kelt, hanem jobb (és hosszabb) élethez is vezet. A tiszta víz, a tiszta levegő, a hatékony hulladékkezelés és a fokozott higiénia együtt hatékonyan elősegítheti az egészség megőrzését. 

Segítsen Ön is tisztán és gyönyörűen tartani ezt a csodálatos várost!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d