Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Hogyan lehet magyar vállalkozásnak külföldi fióktelepe?

Dubai Ain

Az üzleti világ folyamatosan változik. Cégvezetőként valószínűleg te is folyamatosan keresed a lehetőségeket, hogyan lehetne fejleszteni, bővíteni a vállalkozásodat. Amikor a hazai opciók már szűkösek a fejlődésre, akkor érdemes külföld felé nyitni. Szeretnél a magyar vállalkozásodnak külföldi fióktelepet, de nem tudod, hogyan érdemes belekezdeni?

Milyen lehetőségei vannak egy magyar vállalkozásnak külföldön?

Több módja is van annak, hogy valaki külföldi lehetőségek után nézzen. Van egy egyszerű mód, ahol a magyarországi vállalkozás elvállal egy külföldi munkát, és egy brigádot helyez ki a munka elvégzésére, majd folytatja itthon a munkát. Ugyanez igaz lehet termék esetében is. Egyszeri munkavállalás vagy termékértékesítés.

Nagyobb nagyságrendű terjeszkedés az, ahol kapcsolatokat épít a magyar vállalkozás, és több munkát is kap egyszerre. Esetleg több állandó vásárlója is lesz. 

Ebben a második esetben érdemes elgondolkodni azon, hogy a magyar vállalkozás külföldi fióktelepet  nyisson. Ha egy magyarországi székhelyű vállalkozás külföldön hoz létre fióktelepet, akkor a fióktelep alapítására és működésére a külföldi jog az irányadó. Éppen ezért érdemes olyan országot választani, ahol jók az üzleti lehetőségek, és ideálisak az adózási viszonyok is.

Miért éppen Dubaj?

Az ország lakosságát közel 200 különböző nemzetiség adja. A legmodernebb technológia és infrastruktúra, valamint stratégiai elhelyezkedése is az üzleti élet ideális helyszínévé teszi Dubajt.

 

Dubaj egy nyitott, külföldieket szívesen befogadó emirátus. A lakosság 80%-a származik külföldről. Bár elterjedt információ, hogy Dubaj a bevételeit elsősorban az olajból és a turizmusból szerzi, de ez téves adat. Az Egyesült Arab Emirátusok bevételeinek 5%-át adja az olaj és 20%-át a turizmus, emellett élénk üzleti élet jellemző az országra.

 

Annak ellenére, hogy Dubaj vonzó hely, riasztó lehet céget alapítani vagy fióktelepet nyitni egy idegen országban. Éppen ezért fontos információ, hogy nem szükséges az Egyesült Arab Emírségekben laknod ahhoz, hogy céget regisztrálj ott. A cég regisztrációjával azonban legalább 1 vízumot kapsz, ami azt jelenti, hogy ha akarsz, élhetsz is ott.

Ugyanakkor az alábbi előnyökkel jár, ha magyarországi vállalkozásként fióktelepet vagy vállalkozást nyitnál Dubajban:

  • 0%-os társasági adó
  • 0%-os személyi jövedelemadó
  • 0%-os nyereség-, osztalék- vagy jogdíjadó
  • Erős gazdasági környezet
  • Lehetőség arra, hogy vállalkozásodat bárhonnan működtesd.

Szeretnéd megtudni, hogy milyen lehetőségeid vannak egy dubaji vállalkozásindítás kapcsán? Kérd ingyenes tanácsadásunkat!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: