Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Hogyan boldogulnak a nők vezetőként az Egyesült Arab Emirátusokban?

  • Home
  • Cégalapítás
  • Hogyan boldogulnak a nők vezetőként az Egyesült Arab Emirátusokban?
egyesult-arab-emiratusok

Az elmúlt években az Egyesült Arab Emírségek jelentős lépéseket tett a nemek közötti egyenlőség munkaerő-piaci előmozdítása érdekében. Mit jelent ez számokban? 

Egyre több nő van vezető pozícióban az Egyesült Arab Emírségek állami szférájában

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya elkötelezett a nők munkahelyi szerepvállalása iránt, ezért hatékony lépéseket tesz azért, hogy az országban élő nők is az őket megillető pozíciókban dolgozzanak. 

Az Emirátusokban a közszférában dolgozók 66%-a nő, és a vezetői beosztások 30%-ában is nők vannak. 

A Kearney Vezetési Tanácsadó 2023-as, nemzetközi nőnap előtt készült felmérése szerint az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó nők 80%-a kulcsfontosságúnak tartja a vezetői pozícióba jutás lehetőségét. A megkérdezett nők 73%-a úgy gondolja, hogy van lehetőség arra, hogy vezető pozícióba jusson a munkahelyén. 

A magánszektorban még mindig sok a tennivaló

A felmérés azt is feltárta, hogy bár az Egyesült Arab Emírségek jelentős előrelépést tett a nemek közötti egyenlőség terén, a magánszektorban még mindig vannak olyan kihívások, amelyekkel foglalkozni kell. 

A megkérdezett, magánszektorban dolgozó nők 81%-a azt állította, hogy a munkahelyén nőként nehéz megszerezni a vezetői szerepek betöltéséhez szükséges támogatást. 

Amikor a munkahelyi kihívásokról kérdezték őket, a résztvevők közel negyede nyilatkozott úgy, hogy céljai túl ambiciózusak, 21%-uk érezte azt, hogy a jelenlegi munkahelyén a szervezeti kultúra nem ösztönzi őt vezetői pozíció betöltésére, 18%-uk pedig azt mondta, hogy a munkatársai diszkriminációjával kell szembesülnie.

Csupán a résztvevők 26%-a állította, hogy a munkahelyén rendszeres képzésben és fejlesztésben vesz részt, 22%-uk pedig azt mondta, hogy a munkahelyén van lehetősége a szakmai előrelépésre

A válaszadók 81%-a kiemelt prioritásként jelölte meg, hogy a vezetői csapat legyen elkötelezett a sokszínűség és a befogadás mellett.

Az Egyesült Arab Emírségek tehát bár jelentős előrehaladást ért el a nők vezetői pozíciókba integrálása terén, még mindig vannak megoldandó feladatok. A magánszektor cégvezetőinek biztosítaniuk kell a nőknek azt a támogatást és képzést, amelyre szükségük van ahhoz, hogy a karrierjükben előrehaladjanak, és elfoglalhassák az őket megillető pozíciókat a vezetők között. Az előretekintő megközelítés, a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás a magánszektorban érdekelt cégek jövőbeli növekedésének alapja lehet.

Nőként céget alapítana Dubaiban? Kérjen ingyenes konzultációt a dubai cégalapítás szakértőjétől itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: