Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Építészeti csodák: Dubai top 10 – 1. rész

dubai

Az innováció és a kulturális örökség keveréke teszi a várost globális mesterművé

Az egyszerű halászfaluból mára lenyűgöző metropolisszá vált Dubai az úttörő építészet és a luxus játszótere. A Közel-Kelet legdrágább városaként Dubai építészeti remekművek gazdag gyűjteményével büszkélkedhet. Íme a legfontosabbak, amelyek meghatározzák a város látképét.>>>

1. Burj Khalifa – Mindenek felett

A Burj Khalifa elképesztő magasságával (828 méter) a világ legmagasabb épületeként uralja Dubai égboltját. A 2010-ben elkészült lenyűgöző, 160 emeletes építmény lélegzetelállító kilátást nyújt a városra. A Burj Khalifa ad otthont a világ legmagasabb mecsetének, úszómedencéjének és kilátóteraszának. 

Az iszlám építészet és az őshonos sivatagi virágok által inspirált felhőkarcoló Dubai nagyságát testesíti meg.

2. Burj Al Arab – Páratlan luxus

Az ikonikus Burj Al Arab a Jumeirah Beach közelében, egy mesterséges szigeten található 7 csillagos szálloda, ami a fényűzés megtestesítője. 

A 321 méter magas, 202 pazar lakosztállyal, Skyview bárral, víz alatti étteremmel és szabadtéri teniszpályával a Burj Al Arab a világ legtöbbet fényképezett épülete, és egyben az emberi leleményesség egyik legemlékezetesebb bizonyítéka.

3. Cayan-torony – Egyedülálló csavar Dubaiban

A 2013-ban átadott, 330 méter magas, 73 emeletes Cayan-torony (Végtelenség-torony) egy építészeti remekmű. A világ legnagyobb lakótornya, melynek érdekessége, hogy szintenként 1-2, teljes magasságában pedig összesen 90 fokos csavarral rendelkezik, szerkezeti pillérek nélkül. 

4. Világ-szigetek – Egy globális vízió

A Világ-szigetek, egy 300 szigetből álló mesterséges szigetcsoport, a modern mérnöki munka csodája. A világtérképhez hasonló formájú, egyedülálló látványosságot az űrből vagy a Burj Khalifa legmagasabb kilátópontjáról is meg lehet tekinteni.

5. Atlantis The Palm Hotel – A bakancslistás luxuscélpont

A Jumeirah Beach csúcsán található Atlantis The Palm egy extravagáns, ötcsillagos luxusszálloda, ami a 2008-as átadása óta rabul ejti a turistákat. Az 1539 szobával, víz alatti lakosztályokkal és a 65 000 tengeri fajnak otthont adó, 11 millió literes akváriummal rendelkező Atlantis egy kihagyhatatlan építészeti remekmű.

Folytassa Dubai káprázatos építészeti csodáinak felfedezését a következő blogcikkünkben.

Borítókép: Atlantis The Palm Hotel, Forrás: Kirk Fisher – iStock

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d