Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Egy újabb rekord Dubaiból

dubai

Tovább épül az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér

Dubaiban minden új építési projektben monumentálisra törekednek. Az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér azonban még így is kivételes, mert tényleg a világ legnagyobb repülőtere lesz.>>>

A világ legnagyobb repülőtere épül Dubaiban

Az Al Maktoum nemzetközi repülőtér 120 milliárd emirátusi dirham (33 milliárd dollár) értékű fejlesztése 2010-ben kezdődött Dubaiban. A projekt, a tervek szerint, 2050-re a világ legnagyobb repülőterévé válhat, évi 255 millió utas kapacitással. 

A bővítés kezdeti szakasza várhatóan 2030-ra fejeződik be, és évi 130 millió utasra növeli a repülőtér kapacitását.

Elképesztő méretek

Az Al Maktoum repülőtér jövőbeli méretei meghaladják minden más jelenlegi repülőterét. A projekt tervezett területe 56 négyzetkilométer. Ez a masszív repülőtér-komplexum nem csupán egy légi átjáró lesz, hanem multimodális közlekedési infrastruktúrát teremt, ami a Dubai South városi fejlesztője szerint összeköti a légi, a szárazföldi és a tengeri közlekedést.

A projekt előrehaladása a COVID-19 világjárvány alatt időlegesen leállt, de hamarosan teljes erőbedobással folytatódik. 

Első körben 2,7 milliárd dollár értékű építési munkálatokat végeznek el, melynek során a Concourse 1 és a nyugati terminál épülete, továbbá alagutak, poggyászkezelő rendszerek, úthálózatok és támogató létesítmények kerülnek kialakítására. 2023 végére Dubai várhatóan kb. 78 millió utast fogadhat a repülőtéren, és az előrejelzések szerint 2024-re visszatér a járvány előtti szintre.

A légi közlekedésben hatalmas potenciál van, így az Al Maktoum repülőtér bővítése jelentős lökést adhat Dubai gazdaságának. Az óriás repülőtér ambiciózus fejlesztési projektje azt jelzi, hogy a légi közlekedés a jövőben is a globális mobilitás és a gazdasági növekedés motorja marad. Érdemes tehát üzleti szemmel is vizsgálni ezt a virágzó gazdaságot. Alapítson céget Dubaiban! Kérjen ingyenes 15 perces konzultációt a külföldi vállalkozásalapítás szakértőjétől itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: