Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai vízum

dubai-vizum

Érdekli, hogy magyarként kell-e Önnek dubai vízum, vagy sem? Íme néhány alapvető információ, amiről mindenképpen tudnia kell, ha Dubaiba látogatna.>>>

Dubai vízum – Kinek kell igényelnie, és kinek nem?

Nem mindenkinek kell dubai vízum, ha Dubaiba látogat, és ugyanez vonatkozik az Emírségek teljes területére is. Mivel az ország népszerű turisztikai célpont és üzleti központ a világ minden tájáról érkező emberek számára, érdemes előre tájékozódni arról, hogy szükség van-e a vízum kiváltására az országba való beutazáshoz, vagy sem. 

Akiknek nincs szükségük vízumra

Az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országaiból érkező állampolgároknak nincs szükségük vízumra vagy engedélyre az Egyesült Arab Emírségekbe való beutazáshoz. Más nemzetiségű turisták esetén azonban előfordulhat, hogy az utazás előtt dubai vízum kérelmet kell benyújtaniuk.

Egyes nemzetiségű emberek 30 vagy 90 napos tartózkodásra szóló vízumot kaphatnak az érkezéskor, míg másoknak előre egyeztetett beutazási engedélyre van szükségük. Az, hogy ez milyen típusú, minden esetben attól függ, hogy az illető milyen céllal érkezik, azaz pl. turizmus, látogatás, átutazás vagy munkavállalás céljából lép az országba.

A magyar állampolgárok érkezéskor 90 napig érvényes vízumot kaphatnak, és nincs szükségük előzetes vízumkérelemre.

Akiknek szükségük van vízumra

Dubaiba készül, de nem magyar állampolgár? Akkor lehet, hogy Önnek szüksége van dubai vízumra és a beutazási engedély kérelmezéséhez szponzorra is. Az utóbbi lehet:

  • emírségbeli állampolgár,
  • érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi lakos az Egyesült Arab Emírségekben, 
  • egyesült arab emírségekbeli légitársaság,
  • egyesült arab emírségekbeli szálloda vagy utazási iroda,
  • kormányzati szerv,
  • magánszektorban vagy egy szabad zónában működő vállalat.

Fontos! A vízummal és a vízum nélkül érkező látogatók és turisták nem dolgozhatnak az Egyesült Arab Emírségeken belül, amíg nem rendelkeznek hivatalos munkavállalási engedéllyel és munkavállalási vízummal. A szabálysértők pénzbírságra és kitoloncolásra számíthatnak.

Mielőtt az Egyesült Arab Emírségekbe utazik, mindenképpen tájékozódjon az  ország nagykövetségén, hogy ellenőrizze a legfrissebb vízumkövetelményeket és a vízumra való jogosultságot.

Győződjön meg arról is, hogy útlevele az Egyesült Arab Emírségekbe való belépés időpontjától számított legalább hat hónapig érvényes legyen.

Hogy szüksége van-e vízumra az Egyesült Arab Emírségekbe való beutazáshoz, az az Ön állampolgárságától, látogatásának céljától és tartózkodásának időtartamától függ. 

Elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a vízumkövetelményekkel és a szabályokkal, hogy elkerülje a kellemetlenségeket és a büntetéseket az Egyesült Arab Emírségekbe való utazása során.

Céget alapítana, és dubai vízumra van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a dubai cégalapítás szakértőjétől.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: