Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai szabadúszó vízum: A legfontosabb tudnivalók

szabaduszo-vizum

Dubaiban elérhető egy bizonyos freelance, azaz szabadúszó vízum, amivel több félreértés is kering a köztudatban. Ezeket akarjuk tisztázni ebben a blogban.>>>

Mi az a szabadúszó vízum, és kik számára elérhető Dubaiban?

Az Emirátusok néhány évvel ezelőtt bevezetett egy szabadúszó vízumot, ami a legjobb a magyar egyéni vállalkozói státuszhoz hasonló . Tehát nem cégforma, hanem egy egyéni vállalkozói lehetőség Dubaiban.

A Dubai freelance vízumot kizárólag az engedélyt kiadó hatóság szponzorálja, és az üzleti tevékenységet – ahogyan számos esetben Magyarországon, úgy az Emirátusokban is – magánszámlán keresztül lehet bonyolítani. 

A szabadúszó vízummal végezhető tevékenységek köre rendkívül limitált, főleg IT- és kreatív tevékenységekre lehet kiváltani, de ezekhez a legtöbb esetben hitelesített szakirányú diploma szükséges.

A szabadúszó vízummal kapcsolatos csapdák és félreértések

Dubaiban és más Emírségekben is elterjedt egy illegális gyakorlat , miszerint egyes cégek adnak freelance vízumot az arra igényt tartó munkavállalóknak.

Az ilyen cégek általában munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoznak , tehát ők kapják a fizetséget a munkaadóktól, amiből az előre megbeszélt összeget fizetik ki a munkavállalóknak. 

Ez a félreértés forrása is, hiszen a munkavállalók tévesen úgy értelmezik a vízumot, hogy egy munkavállalási vízumhoz jutnak, ami legitimálja a szabad munkavállalást. De ez nem így van. 

A munkaerő-kölcsönző cégek ugyanis bérbe adják a munkavállalókat , akik önállóan nem vállalhatnak munkát az országban.

Az Emir munka törvénykönyve tehát egyetért arról, hogy ha a munkavállaló a munkaadó tudomása és hozzájárulása nélkül dolgozik valakinek, vétséget el, a munkaadónak lehetősége van és joga van pert indítani ellene. Így ez a megoldás illegális tehát rendkívül kockázatos .

van, ami még ennél is fontosabb, hogy mivel egy ismeretlen vállalkozás szponzorálja a munkavállalót, bármikor előfordulhat, hogy törli a vízumot, így könnyen előállhat egy olyan díjak miatt, hogy a munkavállaló vízum nélkül marad, mivel egy jogellenesen vett részt , jogorvoslatnak nincs helye.

Mi a megoldás?

Tapasztalataink szerint, a legális és illegális dubai munkavállalás, illetve szabadúszói vízum megszerzése között minimális árkülönbség van. Már csak ezért sem éri meg kockáztatni. Sokkal kifizetődőbb legális úton munkát vállalni .

Cégalapítást tervez, vagy szabadúszói vízumot szeretne Dubaiban?

Kérjen ingyenes cégtanácsot a dubai lapítás szakértőjétől itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: