Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai ingatlanszektor 2022

dubai-ingatlanszektor

A dubai ingatlanszektor 2022 augusztusában erőteljes növekedést mutatott az eladások értéke és volumene tekintetében. 

A Dubai Land Department (DLD) által, a Property Finderrel együttműködésben indított Mo’asher, Dubai hivatalos értékesítési ár- és bérleti díj teljesítményindexe szerint a dubai ingatlanpiac 2022 augusztusában összesen 9720 regisztrált értékesítési tranzakciót jegyzett.

A dubai ingatlanszektor elmúlt évtizedének legmagasabb teljesítménye számokban

A dubai ingatlanszektor elmúlt 10 évének valaha mért legmagasabb teljesítményét jelzi, hogy a tranzakciókat tekintve 69,57%-os, az értékesítést tekintve pedig 63,58%-os növekedést mutat éves szinten.

Ugyanez a felfelé ívelő tendencia jellemző a bérbeadásra is, a villák és a lakások esetében egyaránt.

A Mo’asher augusztusi adatai a dubai ingatlanszektor pozitív hangulatát mutatták, az összes értékesítési tranzakció rekordméretű növekedésével.

Mit jelent ez számokban? 

Például azt, hogy:

  • 2022 augusztusában 69,57%-kal több eladást regisztráltak az előző év augusztusához képest.
  • A terven kívüli értékesítési tranzakciók (azokban az épületekben értékesített lakások, amelyek még nem épültek fel) 2022 augusztusában érték el a legmagasabb volument, az 1 évvel korábbi eredményhez képest 72,1%-kos volumenbeli és 76,5%-kos értékbeli növekedést mutatva.
  • 2022 augusztusában 47 212 regisztrált bérleti szerződés állt fenn Dubaiban, amelyek 60,5%-a új szerződés volt. 39,47%-át pedig megújították. Ebből az éves szerződések 87,27%-ot tesznek ki.
  • A lakáscélú regisztrált bérleti szerződések az összes szerződés 70,9%-át teszik ki, így a kereskedelmi célokra bérelt ingatlanok mennyisége 28,1%.

A legnépszerűbb területek Dubaiban

A dubai ingatlanszektor folyamatos növekedést mutat a lakásvásárlás, a villavásárlás és a különböző ingatlanok bérlése tekintetében.

Melyek a legnépszerűbb területek?

Ingatlanbérlés

A legtöbb bérleti szerződést Jabal Ali First (1579 szerződés), Al Warsan First (1499), Al Barsha South Fourth (1405), Business Bay (1399), Eyal Nasser (1343), Marsa Dubai (1322), Nadd Hessa (1237), Mirdif (1109), Al Barsha First (1078) és Al Thanyah Fifth (968) területén regisztrálták.

Lakásvásárlás

Az adásvételi adatok szerint az eladásra keresett területek között Dubai Marina, Downtown Dubai, Business Bay, Palm Jumeirah, Jumeirah Village Circle és Jumeirah Lake Towers voltak a legkeresettebbek.

Villák

A villák és a családi házak értékesítését illetően a legkeresettebb területek augusztusban egyértelműen Dubai Hills Estate, Palm Jumeirah, Arabian Ranches, DAMAC Hills (Akoya by DAMAC), Mohamed bin Rashid City és Dubai Land voltak.

Ezek az eredmények tisztán megmutatják, hogy Dubai ingatlanpiaca rendkívül pezsgő, tehát az ingatlanbefektetések és akár az ingatlanpiaci szolgáltatások terén is eredményes és sikeres vállalkozások indíthatóak ebben a közel-keleti emírségben. 

Több információra van szüksége? Kérjen időpontot konzultációra az adóoptimalizálás és a külföldi cégalapítás szakértőjétől! >>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d