Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai és Abu Dhabi 2030: A megállíthatatlan fejlődés útján

dubai

Hosszú távú stratégiai tervek, amelyek megformálják Dubai és az Egyesült Arab Emírségek jövőjét

A jövő nem valami ismeretlen jóslat, hanem igenis tervezhető és építhető. Dubai és Abu Dhabi ezt az elvet követve készítettek lenyűgöző fejlesztési terveket 2030-ig és tovább. Ezek a tervek nem csupán a város és az ország infrastruktúrájának fejlesztését célozzák meg, hanem a gazdasági átalakulást, a fenntarthatóságot és a tudományos újításokat is.>>>

Dubai, Abu Dhabi és az Emirátusok nagyszabású tervei

Egy nagyon ambiciózus és átfogó terv keretében az Egyesült Arab Emirátusok évekkel ezelőtt elkötelezte magát az Abu Dhabi Gazdasági Vízió 2030 és a Környezeti Vízió 2030 mellett. Ezek a tervek magukban foglalják a gazdaság átalakítását, az olajszektortól való függőség csökkentését és a fenntarthatóság három pillérének – környezeti, gazdasági és társadalmi – integrációját. Ebbe beletartozik, hogy 2030-ra megháromszorozzák a lakosságot.

Új irányok a dubai közlekedésben

A Dubai Autonóm Közlekedési Stratégia a jövőkép egyik legfontosabb eleme. A Dubai Autonóm Közlekedési Stratégia célja, hogy 2030-ra a dubai közlekedés 25%-át autonóm (önállóan, az olajtól függetlenül) módon bonyolítsák le. Ez a hatalmas átalakulás évente 22 milliárd AED megtakarítást eredményezhet. 

Dubai Átfogó Rugalmas Mobilitási Tervének célja a közúti biztonság növelése és a karbon lábnyom csökkentése is, ami magával hozza a tömegközlekedési infrastruktúra legújabb fejlesztéseit, és előmozdítja az alternatív közlekedési módokat. A tervek szerint jelentősen megnövelik a gyalogátkelőhelyek, valamint a parkolóhelyek számát is. 

A felmérések szerint 2025-re Dubai lakosságának 23%-a ingázik majd tömegközlekedéssel. Ezért kiemelten fontos projekt, hogy a dubai metró nyomvonalának hosszát a jelenlegi 91 km helyett 421 km-re növeljék, és több, illetve hosszabb bicikliutat és zöld folyosót létesítsenek a városban, amelyek várhatóan 1,5 millió lakost fognak kiszolgálni. 

Abu Dhabi Közlekedési Mobilitáskezelési Stratégia

2030-ra az Abu Dhabi Közlekedési Mobilitáskezelési Stratégia (TMM) fő célja a hozzáállás és a magatartás megváltoztatása, az emberek ösztönzése a fenntartható közlekedési módok használatára, a tömegközlekedéshez való hozzáférés megkönnyítése és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

A Felszíni Közlekedési Mesterterv (STMP) fő célja egy világszínvonalú, fenntartható közlekedési rendszer létrehozása, ami támogatja Abu Dhabi gazdasági, társadalmi, kulturális és környezeti céljait.

Az ipar és a technológia jövője

A technológiai innováció is fontos szerepet játszik ebben a jövőképben. A Dubai Ipari Stratégia 2030 és a 3D Nyomtatási Stratégia célja Dubai globális platformmá fejlesztése a tudásalapú, fenntartható és innovációra összpontosító vállalkozások számára.

A világűr meghódítása

Az ambiciózus tervek közé tartozik továbbá, hogy az Egyesült Arab Emirátusok 2024-re 100%-ban emirátusi gyártású holdjárót fejleszt és küld a Holdra, míg 2028-ra egy bolygóközi misszió indítása is tervben van, amelynek fő célja az aszteroida öv feltérképezése a Mars és a Jupiter között.

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok 2030-as tervei számos ágazatban hatalmas átalakulást és fejlődést ígérnek. Ezek a tervek olyan innovatív ötletek, mint az autonóm közlekedés, az ipar és az infrastruktúra fejlesztése, a tudományos kutatás és a világűr felderítése, mind arra irányulnak, hogy az ország a jövőben is a fejlődés és a változás éllovasa maradjon.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: