Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai cégalapítás és munkavállalás nőként

dubai-cegalapitas

Stratégiai elhelyezkedésének és biztonságos, kedvező adózási körülményeinek köszönhetően Dubai népszerű úticél az ambiciózus férfiak és nők körében is, akik szeretnének előrelépni, és sikeresebbé válni a karrierjükben. Ha Ön nőként dubai cégalapítást tervez, vagy egy állásajánlatra szeretne jelentkezni egy emírségekbeli munkahelyre, mindenképpen olvasson tovább.>>>

Dubai cégalapítás nőként

A dubai cégalapítás a nők számára is ugyanolyan feltételekkel biztosítható, mint a férfiak számára. Mindössze a megfelelő vízumra és a szükséges papírokra van hozzá szükség.

Az Emírségekben illegális tevékenységnek számít turistavízummal dolgozni, tehát csak munkavállalási vagy vállalkozásindítási vízummal rendelkezők folytathatnak keresőtevékenységet az országban.

A női vállalkozók 2021 óta még több előnyt élvezhetnek: a szabad zónákban, kifejezetten nőknek kínált üzleti csomagoknak köszönhetően az üzleti tevékenységek széles skáláját érhetik el.

Egyes vámszabad területeken külön licenccsomagokat kínálnak azoknak a nőknek, akik vállalkozást indítanának, mert elvesztették az állásukat, vagy mert be kellett zárniuk a szárazföldi üzletüket.

Az üzletasszony licenccsomag lehetővé teszi a nők számára, hogy stabil alapokra építsék fel, illetve hogy megerősítsék a vállalkozásukat.

A vámszabad területeken történő dubai vállalkozásindítás során alacsony költségek és innovatív ötletek segítik a nőket. 

Egyéb munkavállalás Dubaiban

A női munkavégzés lehetőségei az Egyesült Arab Emírségekben – és különösen Dubaiban – rendkívül előnyösek. Egyes felmérések szerint az emírségekbeli nők 30%-a felsővezetői pozíciót tölt be, és az oktatás, illetve az egészségügyi szektor 75%-ban női munkaerőt alkalmaz. 

Nemek közötti egyenlőség a munkahelyen

2018-ban az Egyesült Arab Emírségek kabinetje jóváhagyott egy törvényt, amely egyenlő bért és fizetést biztosít a Dubaiban és más Emírségekben dolgozó, hasonló munkát végző férfiak és nők számára. Ez tükrözi a nők szerepvállalásának és a nemek közötti egyenlőségnek a munkahelyi fontosságát. 

Habár vannak bizonyos kulturális különbségek, amelyekkel nap mint nap találkozhat, ha Dubaiban él, a kitelepült nők mindennapi élete nagyrészt megegyezik bármely más nagyvárosi nő életével

Az Egyesült Arab Emírségekben a nők ugyanúgy vezethetnek autót, rendelkezhetnek érvényes jogosítvánnyal, bérelhetnek és birtokolhatnak ingatlant a városban, persze csak a megfelelő vízummal.

A szabad tulajdonjog azonban csak a kijelölt területekre vonatkozik, ha Ön nem az Egyesült Arab Emírségek állampolgára.

Dolgozó nőként Dubaiban akár a férje és a gyermekei tartózkodási vízumát is szponzorálhatja, feltéve, hogy megfelelnek a szükséges követelményeknek.

Szülési szabadság és gyermekgondozás

A törvény szerint Dubaiban és más Emírségekben a dolgozó anyákra is vannak rendelkezések. Az Egyesült Arab Emírségekben érvényes munka törvénykönyve értelmében a női alkalmazottak 45 nap szülési szabadságot kapnak teljes fizetéssel, ha egy év szolgálati időt már letöltöttek.

Az egy évnél rövidebb szolgálati idővel rendelkező munkavállalók ugyanannyi napot kapnak szülési szabadságra, de csak fél fizetéssel.

Miért dolgozzon nőként Dubaiban?

Mert biztonságos a környezet. Dubai és Abu Dhabi ugyanis a világ legbiztonságosabb városai közé tartozik, kifejezetten alacsony bűnözési rátával, ezért kiváló választás Önnek, ha biztonságos, lehetőségekkel teli és családbarát helyen szeretne élni és dolgozni.

Munkát vállalna Dubaiban, vagy vállalkozóként külföldi cégalapítást tervez?

Kérjen időpontot ingyenes konzultációra itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: