Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai: Az Emirátusok high-tech fellegvára

High Tech

Az Egyesült Arab Emírségek leginkább pazar hétcsillagos szállodáiról, extrém magas épületeiről és szemkápráztató bevásárlóközpontjairól ismert. Ugyanakkor, az ország innovációs központjaként, Dubai élen jár a technológiai fejlődésben, többek között az autózás, az épületek és az élelmiszeripar területén is. Íme néhány innováció, ami miatt Dubai az Emirátusok high-tech fellegvára.

Virtuális valóság az Emirátusokban

Vadonatúj virtuális valóság attrakció látható a Dubai Mallban. A VR park nevű új virtuális valóság élményparkban a látogatók a barátaikkal és családtagjaikkal együtt élhetik át az izgalmasabbnál izgalmasabb élményeket.

Az intelligens város projekt

Dubai ugyan még gyerekcipőben jár, de már az előkelő 16. helyet foglalja el a világ 28 leginnovatívabb városa között.

A kormányzat kifejezetten támogatja az innovációs kultúra építését és az intelligens infrastruktúra kiépítését, hogy segítse az innovációs trendeket, és biztosítsa a város fenntartható növekedését. 

A Smart Dubai Iroda eddig több mint 130 intelligens kezdeményezést indított el. A megosztott infrastruktúrával és az intelligens szolgáltatásokkal a dubai kormány és az 50 kormányzati szerv az elmúlt 13 évben 1,2 milliárd USD-t takarított meg.

Burj Khalifa, egy mérnöki remekmű

Dubai ad otthont a világ legmagasabb épületének. Az Emirátusok egyik ékköve és Dubai gyöngyszeme, a 823 méter magas, 160 emeletes Burj Khalifa egyszerre lenyűgöző és gyönyörű. 

Burj Khalifa

Jeges kávé drónnal a tengerpartra szállítva

Nem, ez nem egy sci-fi álom, hanem a jelen. Dubai elegáns Kite Beach negyedében ugyanis már kipróbálták ezt az ötletet, a Coffee-Copter nevű kávékopterrel. 

Mars a Földön

Amikor már azt hinnénk, hogy Dubai kifogyott az ötletekből, akkor előállnak egy hatalmas űrszimulációs város építésének terveivel, ami életképes és valósághű modellt kínál a Mars felszínén való élet szimulálására.

A 135 millió dolláros költségvetéssel és 1,9 millió négyzetméteres alapterülettel rendelkező Mars Science City a lehető legjobban szimulálja majd egy valódi marsi kolónia körülményeit – a mezőgazdasági technikák tesztelésére szolgáló üvegházakkal, a napsugárzást blokkoló 3D nyomtatott falakkal és még sok mással. A komplexum tervezett átadása: 2024 vége.

Robotrendőrök szolgálatban

A világ első működőképes robotzsarujának üzembe helyezése jelentős mérföldkő az Emírségek számára, és egy újabb lépés azon elképzelésének megvalósítása felé, hogy Dubai az intelligens városok technológiájának bevezetése terén globálisan is vezető szerepet töltsön be. 

Az Emírségek nem titkolt célja, hogy 2030-ra a rendőrség negyedét robotizálttá tegye.

Ámulatba ejtő beltéri esőerdő

Green planet

A Zöld Bolygó Dubai viszonylag új beltéri attrakciója, ami egy esőerdőt hoz az Arab-sivatagba. A több mint 3000 növény-, rovar- és állatfajjal büszkélkedő attrakció valódi ökoszisztémaként működik.

A középpontjában egy mesterséges fa áll – a legnagyobb a maga nemében a világon –, ami olyan élő környezetet teremt, amelyben az állatok és a növények szüntelenül fejlődhetnek.

Szeretne egy számtalan lehetőséget kínáló országban élni vagy céget alapítani?

Kérjen időpontot konzultációra az adóoptimalizálás és a külföldi cégalapítás szakértőjétől!

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: