Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai adózás változások: olcsóbb lesz a taxizás és az alkohol is

dubai-adozas

A dubai adózás változásairól érkeztek jó hírek. A közelmúltban két területen is csökkentek az adók. Íme a részletek.>>>

Dubai adózás: A kormány két területen is enyhített az adóterheken

Dubaiban felfüggesztették a 30%-os alkoholadót és 10%-kal mérsékelték a taxifuvardíjak adóját. 

1 évre eltörölték a szeszes italok 30%-os adóját

Eltörölték a dubai önkormányzat által kivetett, alkoholértékesítés után fizetendő 30%-os adót, vagyis felfüggesztették a komlóból, szőlőből és egyéb alapanyagokból készült szeszes italok világviszonylatban kiugróan magas adóterheit. 

Az adó felfüggesztése egy próbaidőszakra szól. Ez azt jelenti, hogy 2023. december 31-ig a bárok, kocsmák, klubok, éttermek és szállodák jelentős megtakarításokat érnek el, amikor alkoholt vásárolnak, illetve értékesítenek.

A dubai kormány azt szeretné elérni, hogy ezt az ügyfelek is érezzék, azaz olcsóbban juthassanak hozzá a szeszes italokhoz a városban.

Számos üzemeltető és iparági szereplő már megerősítette, hogy 2023. január 1-től kedvezményes áron vásárolnak italokat.

A tervek szerint 2023-ban Dubai megfizethetőbb turistacélpont lesz, hiszen itt az italárak eddig az egyik legmagasabbnak számítottak a világon, ami jelentősen megdrágította az emberek számára az Egyesült Arab Emírségekben való tartózkodást.

Ugyanakkor az előrejelzések azt mutatják, hogy a tényleges fogyasztóiár-csökkenés nem feltétlenül fogja elérni a 30%-os szintet. 

10%-kal csökkent a taxiviteldíj Dubaiban

A dubai adózás megreformálásának másik nagy horderejű intézkedése is azt a célt szolgálja, hogy olcsóbb legyen az élet a városban. Ezért 2022 decemberében a Dubai Útügyi és Közlekedési Hatóság (RTA) 10%-kal csökkentette az összes taxi viteldíját, a benzinár csökkenésével párhuzamosan.

A Dubai Tömegközlekedési Ügynökség Tervezési és Üzleti Adminisztrációs Osztályának igazgatója szerint a bejelentett tarifa minden típusú taxira, limuzinra, és a repülőtéri taxira is érvényes.

Az új árak szerint a taxik viteldíja 2,19 dirham helyett 1,97 dirham lesz kilométerenként, azaz 10%-kal csökken. 

A hatóság azon dolgozik, hogy kéthavonta, a benzinárakhoz igazodva felülvizsgálják a tarifarendszert.

Az Emírségeken belül több mint 11 ezer taxi üzemel. A hatóságok azt szeretnék, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek, ezért folyamatosan dolgoznak a taxiszolgáltatások fejlesztésén.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: