Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai adózás: Milyen változásra lehet számítani 2023-ban?

dubai-adozas

Ügynökségünk egyre több megkeresést és kérdést kap a dubai adózás változásával kapcsolatban. Az interneten rengeteg adat fellelhető, és úgy tűnik, hogy mindenki a maga módján értelmezi az Egyesült Arab Emírségek kormánya által bejelentett és hamarosan bevezetésre kerülő társasági adót.

Lássuk, miről is van szó valójában.>>>

Mi az a társasági adó?

A társasági adó a nyereségre, azaz az éves bevételből az összes kiadás levonása után megmaradó profitra kivetendő adó. 

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya már bejelentette a társasági adó bevezetését, melynek mértéke 9%. Tehát a társasági adóként kötelezően befizetendő összeg a cégek nyereségének 9%-a lesz.

Bejelentették továbbá, hogy a 360 000 AED alatti nyereség adóalapja az Egyesült Arab Emirátusokban: 0%. Tehát azok a cégek, amelyek 360.000 AED feletti profitot érnek el, 9% társasági adót fognak fizetni, akik viszont 360 000 AED alatti nyereséget realizálnak, 0%-os adókulccsal kalkulálhatnak.

Nézzünk meg egy példát:

Adott egy vállalkozás, melynek az éves nyeresége 460.000 AED. Ez esetben a vállalkozás 360 000 AED-ig 0%-ot fizet, a felette lévő összeg után pedig 9%-ot. Ez azt jelenti, hogy a 460 000 AED nyereség után a társasági adó 9000 AED

Mikor kell befizetni a társasági adót?

Azoknak vállalkozásoknak, amelyek minden évben június 30-án zárják le a pénzügyi évüket, az első adóéve 2023. július 1-jén kezdődik. Az érintettek elsősorban amerikai székhelyű cégek.

Minden más vállalkozásnak, amelyek a pénzügyi évet december 31-én zárják, az első adóév 2024. január 1-jével kezdődik.

A legtöbb vállalat az utóbbi kategóriába tartozik, így ezeknek a cégeknek első alkalommal 2025-ben kell társasági adót fizetniük.

Az Egyesült Arab Emírségek kormányának döntése értelmében a dubai adózás ezen változásai elsősorban a szárazföldi vállalkozásokat érintik, azaz a szárazföldi cégeket kötelezik a társasági adó megfizetésére. A szabad zónában alapított cégek nem szerepelnek a társasági adórendszerben, ezért rájuk nem vonatkozik a társasági adó.

Amennyiben kedvező üzleti feltételekkel szeretne külföldön céget alapítani, fontolja meg a dubai cégalapítást és kérjen ingyenes konzultációt a dubai cégalapítás és a dubai adózás szakértőjétől itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: