Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai adózás kontra magyar adózás

dubai-adozas

Mi a különbség?

A társasági adózás tekintetében Dubai, valamint az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország között néhány markáns különbség van. Mindkét országnak megvan a maga egyedi adórendszere, és e különbségek megértése kulcsfontosságú azon vállalatok számára, amelyek mindkét helyen szeretnének üzleti tevékenységet folytatni.>>>

Dubai adózás alacsony vagy 0%-os adókulccsal

A dubai adózás és a magyar társasági adózás között az egyik legnagyobb különbség az adókulcs.

Dubaiban ugyanis 0%-os társasági adókulcs terheli a nettó nyereséget – egyelőre se a Freezone, se szárazföldi cég eseten nincs adó -, ami vonzó célponttá teszi a várost az adóterheket csökkenteni kívánó vállalkozások számára.

Ezzel szemben Magyarországon a társasági adókulcs 9%. Ez jelentős szempont lehet akkor, amikor arról kell dönteni, hogy egy vállalkozás Dubaiban vagy Magyarországon terjeszkedjen-e tovább.

Dubai adómentességek és ösztönzők

Az alacsony adókulcs mellett Dubai adómentességet és számos ösztönzőt is kínál a vállalkozások idecsalogatására. Bizonyos iparágakban, pl. a gyártásban és a kereskedelemben tevékenykedő vállalatok adómentességet kaphatnak a teljes jövedelmük után.

Emellett Dubaiban számos szabad zóna található, amelyekben 100%-os tulajdonjogot, illetve adómentes és könyvelési kötelezettségektől mentes működést biztosítanak a külföldi vállalatok számára.

Magyarország adókedvezményei és adójóváírásai

Habár Magyarország nem kínál olyan mértékű adómentességet, mint Dubai, számos adókedvezményt és jóváírást biztosít a vállalkozások számára. A vállalatok például bizonyos kiadásokat, többek között a kutatási és fejlesztési költségeket levonhatják az adóköteles jövedelmükből, és Magyarországon is elérhetőek bizonyos adókedvezmények, pl. a munkahelyteremtésért járó jóváírás.

Egyéb követelmények és különbségek

Dubainak és Magyarországnak is megvannak a maga megfelelési és jelentéstételi követelményei a vállalkozások számára. Dubaiban a szárazföldi vállalatokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a Magyarországon tevékenykedő vállalatokra: éves pénzügyi kimutatásokat és adóbevallásokat kell benyújtaniuk, Magyarországon ezeken felül a cégeknek részletes nyilvántartást kell vezetniük a bevételeikről és a kiadásaikról.

A dubai cégalapítás legnagyobb nyertesei azok, akik szabad zónában jegyeztetik be a vállalkozásukat. A szabad zónákban ugyanis a teljes profitot megtarthatják, mert adómentesen működhetnek, és nincs szükségük könyvelőre sem.

Ráadásul az Egyesült Arab Emirátusok és Magyarország között él a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, melynek értelmében akár Ön mint magyar állampolgár is szabadon alapíthat céget Dubaiban, miközben nem kell attól tartania, hogy anyagi veszteség éri a többszörös adóztatás miatt.

Cégalapítást tervez Dubaiban, és a dubai adózás, cégalapítás, bankszámlanyitás és a globális piacra lépés terén is szeretné magát egy, a dubai vállalkozásindításban jártas ügynökségre bízni? Akkor kérjen ingyenes konzultációt itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: