Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Dubai adózás és vállalkozásalapítás

dubai-adozas
Milyen könnyítő lépéseket tett a kormány?

A dubai adózás számos cég és magánvállalkozó számára kínál kedvező feltételeket. Egy 2020-ban megjelent jogszabály pl. lehetővé teszi, hogy a 0%-os társasági adó mellett a külföldiek 100%-os tulajdont szerezzenek az országban. A kormány által támogatott vállalkozói tartózkodási programok pedig vonzzák a befektetőket Dubaiba.

A könnyített dubai adózás célja

A könnyített dubai adózás célja, hogy színesebb legyen a gazdaság. Az emírség ugyanis idővel a térség üzleti központjává szeretné tenni Dubait. 

A szakemberek és a vállalkozók számára ezért az utóbbi években jelentősen megkönnyítették a dubai vállalkozásalapítást és adózást.

A kormány és a helyi önkormányzat versenyképességet ösztönző lépéseket tett azért, hogy Dubaiba csábítsa a cégeket.

A dubai adózás lényege:

  • 0%-os személyi jövedelemadó a szabad zónákban
  • 0% áfa a szabad zónákban
  • 0%-os társasági adó
  • 5%-os társasági adó az Egyesült Arab Emírségekben és a belföldön szerzett jövedelmek után

Vállalkozásokat támogató kormányzati intézkedések

Cégtulajdon és hosszú távú vízumok

Korábban a külföldiek csak 49%-ban rendelkezhettek tulajdonrésszel az onshore üzletben, tehát szárazföldi üzletet csak 49%-ban birtokolhattak. Azonban a 2019 májusában elfogadott jogszabály szerint már a 100%-os külföldi tulajdon is megengedett.

Többéves vállalkozói vízum

Dubaiban 5-10 éves tartózkodási vízum is igényelhető, attól függően, hogy az igénylőnek mekkora a munkatapasztalata, és milyen tervei vannak a dubai cégalapítással, illetve tartózkodással.

A maximális rugalmasság érdekében az ún. Gold Card vagy Aranykártya vízum is rendelkezésre áll a legmagasabb szintű befektetők, vállalkozók, vezérigazgatók, tudósok és a kiváló eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatók számára. Ez gyakorlatilag egy teljes jogú tartózkodást biztosít 10 éves vízummal, további feltételek nélkül.

Vállalkozásalapítás akár 5 perc alatt

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (DED) elkötelezett a gazdasági fejlődés előmozdítása mellett. Ezzel kívánják az emírség sokszínűségét fenntartani és támogatni. Ezért minden törekvésükkel kedvező környezetet kívánnak biztosítani a vállalkozások növekedéséhez és fejlődéséhez.

Az általuk biztosított azonnali licenc lehetővé teszi, hogy Ön akár 5 perc alatt megszerezze a dubai vállalkozási engedélyt.

Technikai segítség és ösztönzés

A technológiai szektorban tevékenykedő vállalatok számára egy speciálisan kialakított, 10 000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre, ahol megvalósíthatják terveiket. Az emírség ezzel a lépéssel is támogatni kívánja a vállalkozókat és ösztönözni szeretné a kkv-kat, hogy Dubaiba tegyék át a székhelyüket. 

A kis- és középvállalkozások számára a kormány által indított további ösztönző lehetőség lehet, hogy az összes állami tőkeprojekt 5%-át a kis- és középvállalkozások számára különítik el, ami azt jelenti, hogy a kkv-k 109 millió USD értékig jogosultak licitálni a nagyobb szerződésekre.

Hálózatépítési lehetőség és nemzetközi támogatás

Dubai uralkodója, őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum – aki egyben az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke is – arra törekszik, hogy Dubait a világ legboldogabb városává tegye.

A város egyik legrégebbi intézménye, a Dubai Kereskedelmi és Iparkamara 1965-ben alakult. Nonprofit állami szervezetként működik, és több mint 200 ezer vállalatot tudhat a tagjai között. A Kamara hálózatépítési lehetőséget és nemzetközi támogatást nyújt a tagjainak.

A Dubai Női Üzleti Tanács

A Dubai Női Üzleti Tanácsot a női vállalkozók számára hozták létre a Dubai Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt, hogy elősegítsék a nemek közötti egyenlőséget, és több nőt ösztönözzenek arra, hogy aktív szerepet vállaljon a gazdaság fejlesztésében.

Optimalizálná adóterheit?

Kérjen időpontot konzultációra az adóoptimalizálás és a külföldi cégalapítás szakértőjétől! >>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d