Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Az Emirátusok a fenntartható jövőre épít, és milyen jól teszi!

emiratusok

Az Egyesült Arab Emírségek nemcsak pompás épületeiről és lélegzetelállító luxus életmódjáról híres, hanem a fenntarthatóság terén tett hatalmas lépéseiről is. A tengerpart védelmétől az energiahatékony épületek építéséig az Emirátusok komolyan veszi a fenntartható jövőt, és számos kezdeményezést indított a kijelölt cél elérése érdekében. A folytatásban öt olyan projektet mutatunk be, amelyek a nettó nulla kibocsátás felé vezetik ezt a virágzó gazdaságot.>>>

Az Emirátusok hisz a fenntartható építészetben

Az Emirátusok legikonikusabb épületei a leginkább fenntartható épületek közé tartoznak. Az ország kabinetje 2010-ben jóváhagyta a Zöld Építés és a Fenntartható Építés szabványait, amelyeket az egész országban alkalmazni kell. A tervek szerint a projekt várhatóan 2030-ra 10 milliárd dirham megtakarítást és a CO2 kibocsátás mintegy 30%-os csökkentését eredményezi.

A tengerek és a tengeri élővilág védelme

Az Emirátusok több mint 1300 kilométeres partvonalán számos fenntartható gyakorlatot alkalmaz a part menti és tengeri ökoszisztémák védelmében. Az egyik kiemelkedő projekt a Jaywun. Ez az 50 méteres tengerkutató hajó az Egyesült Arab Emírségek tengeri környezetét figyeli. A feladatai közé tartozik még az éghajlatváltozás hatásainak felmérése is.

Klímavédelem és fenntarthatóság

Az ország különböző közösségei egyaránt szerepet vállalnak a klíma- és a környezetvédelmi kezdeményezésekben, és számos hazai vállalkozás és termék járul hozzá a fenntartható jövőhöz. Az egyik ilyen a Switch Foods, egy élelmiszer-technológiai startup, amely az év elején jelentette be Abu Dhabi első korszerű, exkluzív növényi alapú hústermelő üzemének sikeres elindítását.

Ökoturizmus

Az Emirátusokban az ökoturizmus is egyre nagyobb szerepet kap. Az Éghajlatváltozási és Környezetvédelmi Minisztérium több szakaszból álló nemzeti projektet indított „Az Egyesült Arab Emírségek természeti csodái” néven, hogy elősegítse az ökoturizmus elterjedését.

Természetvédelmi területek kijelölése

Az országban egyre több a természetvédelmi terület. 2020-ban 49 ilyen terület volt, köztük olyan nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek, amelyeket a Ramsari Egyezmény keretében is elismertek.

Az Egyesült Arab Emírségek ambiciózus elképzelések mentén, határozottan halad előre a fenntartható jövő felé. Inspirálódjon ezekből a kezdeményezésekből és csatlakozzon hozzánk a zöld jövő felé vezető úton! 

Innovatív és virágzó gazdasági környezetbe helyezné át a vállalkozását? Dubai tárt karokkal várja. Tegye meg az első lépést, kérjen 15 perces ingyenes konzultációt a külföldi vállalkozásalapítás szakértőjétől.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: