Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Az Egyesült Arab Emírségek legfontosabb állami és vallási ünnepei

egyesult-arab-emirsegek

Akár az Egyesült Arab Emírségekben él, akár csak ide látogat, fontos megjegyeznie a legfontosabb állami, történelmi és vallási ünnepek dátumait, mert ünnepnapokon minden állami hivatal, szövetségi szervezet, illetve kormányhivatal és egyes boltok is zárva tarthatnak. Annak érdekében, hogy ne maradjon le semmi fontosról, a mai blogban összeszedtük Dubai és az Egyesült Arab Emírségek állami ünnepeinek és fontos dátumainak listáját.>>>

Az Egyesült Arab Emírségek munkaszüneti napjai 2023-ban

Az Egyesült Arab Emírségekben, így Dubaiban is 14 hivatalos munkaszüneti nap lesz 2023-ban. Íme a legfontosabbak:

Szilveszter és január 1. – Az újév napja

Dubaiban ugyanúgy ünneplik a Gergely-naptár szerinti újévet, mint az egész világon. Ha az évnek ebben a szakaszában tervezi a nyaralását Dubaiba, akkor garantáltan feledhetetlen élményben lesz része. Dubai ugyanis elképesztő tűzijátékkal és káprázatos bulikkal ünnepli az új lehetőségeket kínáló évet. A világ legmagasabb építménye, a Burj Khalifa a tűzijáték központi helyszíne.

Az iszlám ünnepeket a hold észlelésének megfelelően tervezik.

Április 20–23. – Eid Al Fitr ünnep és április 21. – Eid Al Fitr nap

Az Eid Al Fitr a böjtölés ünnepe. Ezen a napon ér véget a ramadán szent hónapja, amely az egyik legjelentősebb dubai és emírségekbeli ünnep. 

A holdsarló észlelését követő napon kezdődik, így a dátumok csak becsülhetőek, egy-két nappal változhatnak minden évben. Az ünnepeken a munkavállalók általában szabadságra jogosultak, de pl. a bevásárlóközpontok tovább nyitva tartanak. 

A hagyományos ünnepség három napon keresztül tart, ahol az egész város ünnepel. Finom húsokat fogyasztanak és a rászorulóknak, szegényeknek adományoznak, illetve a családdal, barátokkal töltik az időt.

Június 27. – Arafat (Hajj) napja

Június 28. – Eid Al Adha áldozati ünnep és június 28–30. Eid Al Adha ünnep

Az Eid Al Adha az Egyesült Arab Emírségek egy másik fontos állami ünnepe. Ezen a napon Ibrahimot tisztelik meg, aki feláldozta fiát Allah érdekében.

Az ünnep alkalmával kecskéket áldoznak fel, ami fontos Allah Ibrahimnak küldött üzenete szempontjából.

A kecskéket három részre osztják: az egyik részüket a szegényeknek, a másikat a barátoknak és a harmadikat a rokonoknak, családnak adják. Ez a hálaadás ideje, ami egy örömteli ünnep.

Július 19. – iszlám újév (Al Hijra) 

December 1. – a megemlékezés napja

December 2–3. – National Day

A legfontosabb állami ünnepet minden év december 2-án ünneplik. Ez a National Day, azaz az Egyesült Arab Emírségek napja. A 2023-ban szombatra eső napon az eredetileg hat emírség (három hónappal később csatlakozott a hetedik) 1971-es egyesülését ünneplik. Az ünnep december 3-án, vasárnap is tart. 

Az Egyesült Arab Emírségekben nincs nyári időszámítás, így más országokkal ellentétben nincs óraátállítás. Az Egyesült Arab Emirátusok az Öböl-menti államok időzónáját követi.

További fontos dátumok

Március 21. – anyák napja

Március 22. – a ramadán kezdete

Június 20. – a Hajj szezon kezdete

Június 21. – apák napja

Szeptember 27. – mouloud (a Próféta születésnapja)

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: