Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Az Egyesült Arab Emírségek jogi csapdái

egyesult-arab-emirsegek

6 kevesek által ismert törvény, melyek megszegéséért komoly pénzbüntetés és akár elzárás is járhat

Az Egyesült Arab Emírségekben vannak olyan törvények, amelyekről csak kevesen tudnak, de ez nem jelent felmentést azoknak, akik véletlenül megszegik őket. Az előző blogcikkben már bemutattunk három ilyen törvényt, ma pedig folytatjuk a sort öt új magatartásformával, amelyektől érdemes tartózkodnia, ha idelátogat.>>>

Tilos koldulni és pénzt gyűjteni az Egyesült Arab Emírségek területén

Az Egyesült Arab Emírségek területén erősen szabályozzák a jótékonysági tevékenységeket annak biztosítása érdekében, hogy valóban azok kapjanak segítséget, akik rászorulnak, és ne a bűnözők használják fel a nyilvános együttérzést arra, hogy kicsalják az emberek pénzét.

A koldulásellenes 2018. évi 9. szövetségi törvény értelmében az Egyesült Arab Emírségek területén belül a koldulás közben elfogott személyeket 5000 DH pénzbírsággal és három hónapig terjedő börtönbüntetéssel sújtják.

Ha jótékony célú adakozást szeretne végezni, keressen fel egyet vagy többet az Egyesült Arab Emírségekben engedéllyel működő segélygyűjtő szervezetek közül a bevásárlóközpontokban és egyéb nyilvános helyeken vagy online.

Tilos engedély nélkül árulni

Ha kis mennyiségben vásárolt készruhát, cipőt vagy háztartási gépet árulna, nem árt, ha tudja, hogy az Egyesült Arab Emírségeken belül bármilyen kereskedelmi tevékenységet csak a szükséges kereskedelmi engedélyek birtokában végezhet.

Bárki, aki engedély nélkül folytat üzleti tevékenységet az országban, akár 500 000 dirhamig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Nyilvános fényképezés

Az Egyesült Arab Emírségek számos helyszínt kínál, ahonnan lenyűgöző fényképeket készíthet, de fontos, hogy ne készítsen fényképeket más személyekről a megkérdezésük és az engedélyük nélkül.

A kiberbűnözés elleni küzdelemről szóló 2012. évi 5. szövetségi rendelet tiltja az egyének magánéletének megsértését, ideértve mások fényképezését, illetve e képek közzétételét vagy megjelenítését. Ezen túlmenően a törvény kimondja, hogy azok, akik megsértik valaki más magánéletét, legalább egy év börtönbüntetésre, valamint 150 000 és 500 000 DH közötti pénzbüntetésre számíthatnak.

Beszédhasználat

Egy másik személlyel folytatott heves beszélgetés jogi bonyodalomba sodorhatja, ha elveszti a hidegvérét, és sértő nyelvezetet vagy gesztusokat használ.

Az Egyesült Arab Emírségek büntető törvénykönyve szerint ugyanis egy másik személy becsületének vagy személyének megsértése legfeljebb két év börtönbüntetést és/vagy akár 20 000 DH-ig terjedő pénzbírságot vonhat maga után.

Autómosás nyilvános helyen

Az Emírségeken belül tilos az autómosás az utcán, közterületen vagy lakott területen belül. Ezt a tevékenységet csak a kijelölt területeken lehet végezni. Az önkormányzati hatóságok akár 500 DH-ig terjedő bírságot is kiszabhatnak az autók illegális mosásáért.

Törvénybe ütközik a biztonsági öv hátsó ülésen való használatának elmulasztása

Az Egyesült Arab Emírségek közlekedési törvényei előírják, hogy a jármű minden utasának be kell kötnie a biztonsági övet, az első és a hátsó üléseken is.

Ennek elmulasztása esetén a jármű vezetője 400 DH pénzbírságot és négy fekete pontot kap.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d