Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

Az adóoptimalizálás lehetőségei Dubaiban munkavállalóként és vállalkozóként

  • Home
  • Cégalapítás
  • Az adóoptimalizálás lehetőségei Dubaiban munkavállalóként és vállalkozóként
adooptimalizalas-lehetosegei

A dubai adómentesség mindig is vonzotta a világ minden tájáról érkező vállalkozókat és bevándorlókat. Valójában rendkívül csábító az ötlet, hogy Dubaiban dolgozzon, vagy ott alapítson céget, és így lehetőséget kapjon a céges, illetve a személyes vagyonának növelésére. Melyek az adóoptimalizálás lehetőségei Dubaiban?>>>

Az adóoptimalizálás lehetőségei Dubaiban

Az adóoptimalizálás lehetőségeit mérlegelve érdemes a tekintetét Dubaira szegezni, ugyanis a dubai jövedelemadó és társasági adókulcs 0%. Az előbbi belátható időn belül nem is fog változni. Mohamed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, valamint Dubai uralkodója ugyanis kijelentette, hogy országa soha nem vezetne be jövedelemadót.

Miért és kiknek kínál jövedelemadó-mentességet a város? 

Az adóoptimalizálás lehetőségei között az egyik legjobb alternatíva, ha Dubaiba költözik, és ott munkát vállal. Az idilli környezet, a fejlett infrastruktúra és a 0%-os személyi jövedelemadó vonzza a szakképzett munkaerőt. 

Dubai arra használja az adómentességi politikáját, hogy szakképzett külföldieket és globális vállalatokat vonzzon, gazdasága további diverzifikálására és fejlődésének elősegítésére.

Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy ha Ön Dubaiban él, biztosan adómentes jövedelmet szerezhet. Ez ugyanis attól függ, hogy mi az Ön adóügyi illetősége.

Amennyiben dubai adórezidens, a jövedelme teljes adómentességet élvezhet. Ha azonban Ön Dubaiban szerzi a bevételét, de máshova szól az adóügyi illetősége, előfordulhat, hogy a bevétele után adót kell fizetnie. Ennek az az oka, hogy a legtöbb lakos a lakóhelye szerint fizeti az adót.

Ha máshol él, és van egy befektetési ingatlana Dubaiban, amit pl. bérbe ad, és abból származik bevétele, akkor azt be kell jelentenie az adóbevallásában, az adózási helye szerinti országban, és így esetleg adót is kell fizetnie utána.

Cégalapítás Dubaiban

Az Emirátusok nem vet ki társasági adót az állampolgáraira, és a külföldiekre sem. Ennek eredményeként az Egyesült Arab Emírségekben nincs külön adózási rendszer a külföldön dolgozó munkavállalókra, mivel személyi vagy tőkejövedelem-adó tekintetében ugyanúgy kezelik őket, mint az állampolgárokat.

Ha külföldi cégalapítást tervez, az adóoptimalizálás lehetőségei között mindenképpen érdemes számba vennie a dubai cégalapítást is, méghozzá azért, mert:

  • Az Egyesült Arab Emírségekben és azon belül Dubaiban a bejegyzett vállalatok nem fizetnek társasági adót vagy tőkenyereség-adót a világ más tájairól származó bevételeik után.
  • Az egyesült arab emírségekbeli leányvállalattól származó befizetett osztalékra nem vonatkozik forrásadó, ha azt külföldi anyavállalatnak fizetik ki.
  • Az állami, a területi és a helyi önkormányzatok nem vetnek ki további társasági adót, mindazonáltal kivetnek bizonyos adókat, amelyek érinthetik az országban működő külföldi társaságokat, ideértve a (nagyobb munkáltatókra vonatkozó) munkabéradót, továbbá az illetéket és a telekadót.
  • A befektetők számos módon folytathatják üzleti tevékenységüket, beleértve a vállalatokat, a fiókirodákat, a leányvállalatokat, a vegyesvállalatokat és a partneri megállapodásokat.
  • Az Egyesült Arab Emírségek több mint 40 országgal kötött kettős adóztatásról szóló megállapodást, köztük Magyarországgal is.

A sikeres adótervezési stratégiának az adómentességet és az adókorlátozásokat is figyelembe kell vennie, ezért ha érdeklik az adóoptimalizálás lehetőségei Dubaiban, kérjen ingyenes konzultációt a dubai vállalkozásalapítás szakértőjétől.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: