Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

A szellemi tulajdon védelmének előnyei startupok és tőzsdére lépő cégek számára

szellemi-tulajdon-vedelme

A szellemi tulajdon védelme nemcsak a már meglévő vállalkozások számára fontos, hanem a startupok és a frissen tőzsdére lépő cégek számára is. Miért előnyös a szellemi tulajdon védelme, és milyen a tökéletesen biztonságos és jövedelmező üzleti modell? Tudja meg itt.>>>

Miért kiemelten fontos a szellemi tulajdon védelme a startupok számára?

A startupok számára a szellemi tulajdon védelme azért kulcsfontosságú, mert megóvhatja őket egy esetleges negatív üzleti eseménytől, nevezetesen attól, hogy a tulajdonjog az akaratuk ellenére más kezébe kerüljön, illetve egy nagyobb cég bekebelezze őket.

A szellemi tulajdon védelme biztosítja Önnek, hogy a vállalkozása értékes vagyonelemei ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, és így a cége továbbra is versenyképes maradjon a piacon.

Miért van szüksége a tőzsdére lépő cégeknek a szellemi tulajdon védelmére?

A szellemi tulajdon védelme a tőzsdére lépő vállalkozások számára is előnyös, amennyiben a cég alapítója és tulajdonosa nem szeretné, hogy a szellemi termékek hozzáférhetők legyenek a tőzsdén keresztül. 

Ha cégtulajdonosként az Egyesült Arab Emírségekben védeti le a szellemi tulajdonát, akkor megteheti, hogy csak kizárólagos használati jogot ad üzleti partnereinek a szellemi tulajdonra, miközben a szellemi tulajdon joga végig az Ön kezében marad.

A kizárólagos használati jog átadásának előnyei

A kizárólagos használati jog lehetővé teszi a tőzsdére lépő vállalkozások számára, hogy a franchise partnereiknek kizárólagos jogokat biztosítsanak a szellemi tulajdon használatára. 

Ez azt jelenti, hogy a franchise cég nem adhatja el másnak a szellemi tulajdont, és minden évben fizetnie kell a szellemi tulajdon birtokosának bizonyos összeget, ami árbevétel arányosan vagy fixen kerülhet meghatározásra. Ha ez a pénz nem érkezik meg, Ön, mint a szellemi tulajdon birtokosa, azonnal visszavonhatja a kizárólagosságot.

A szellemi tulajdon levédésével biztosíthatja a cége hosszú távú érdekeit. A kizárólagos használati jog átadásával bevételt szerezhet, miközben megőrzi a tulajdonjogot és az irányítást is.

A szellemi tulajdon védelme tehát nemcsak a nagyvállalatok számára fontos, hanem a startupok és a tőzsdére lépő kisebb cégek számára is. A szellemi tulajdon megóvása és a kizárólagos használati jogok biztosítása előnyös lehet az Ön számára, és hozzájárulhat a vállalkozása hosszú távú fenntarthatóságához és biztonságához. 

Ha szeretné megóvni vállalkozása szellemi tulajdonát és stabilizálni a cég értékét, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen egy ingyenes online konzultációt itt.>>> 

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: