Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

A márkaértékelés és a szellemi tulajdon védelme

markaertekeles

A kisvállalkozások titkos fegyvere a befektetők meghódítására

A kisvállalkozások gyakran küzdenek a befektetők meggyőzésével, mert nem mindig látszik egyértelműen, hogy érdemesek a támogatásra. A márkaértékelés és a szellemi tulajdon védelme olyan eszközök lehetnek, amelyek segítenek növelni a cég értékét és piaci pozícióját. 

Hogy működik a brandértékelés? Hogy zajlik a szellemitulajdon-védelem bejegyzése? Hogyan segíthet mindez a kisvállalkozásoknak a befektetők meghódításában? Tudja meg a folytatásból.>>>

Miért fontos a márkaértékelés és hogyan zajlik?

A márkaértékelés egy komplex folyamat, ami figyelembe veszi a márka potenciális jövedelemtermelő képességét. A brand értékét a jövőbeni bevételáramlások jelenértékén alapuló összetett közgazdasági modelljének segítségével határozzák meg. Az értékelés eredményeként kapott szám jó kiindulási pont, de a befektetők bizalmának elnyeréséhez hitelesítésre is szükség van.

A hitelesítéssel a márka értéke nemzetközi szinten növelhető

A hitelesítés célja annak biztosítása, hogy a márkák értékét ne csupán egyetlen fél állításai alapján határozzák meg. A Beacon egy brit tanúsító intézményt választott a feladat elvégzésére.

Az általuk végzett hitelesítés nemzetközi szinten járul hozzá a márka értékének növeléséhez, mivel olyan tanúsítást nyújt, amelyet a nemzetközi könyvvizsgáló cégek is elismernek, és ez előnyös pozícióba helyezi az Ön vállalkozását a befektetői piacon.

Miért előnyös Önnek a szellemi tulajdon védelme?

A szellemi tulajdon védelme segít abban, hogy jogi úton védje meg a vállalkozását abban az esetben, ha valaki jogellenesen akarja elvenni a domainjét vagy más értékes szellemi eszközeiket. 

A szellemi tulajdon bejegyzése 184 országban történik, és a folyamat 6 hétig tart. Az értékelés és tanúsítás időtartama 15 hét, melynek során a brit tanúsító intézet ellenőrzi a számítási metodikát és hitelesíti a vállalkozás piaci értékét.

A szellemi tulajdon védelmének költségei

A 184 országban érvényes szellemi tulajdon bejegyzés 11 ezer dollárba kerül. Az értékelés és a tanúsítás költsége 50 ezer dollár. Bár ezek komoly összegek, fontos megérteni, hogy ezek a befektetések milyen mértékben növelik az Ön cégének értékét, és hogyan segíthetnek vonzóvá tenni az Ön vállalkozását a befektetők számára.

Esélyegyenlőség és erősebb alkupozíció

A márkaértékelés és a szellemi tulajdon védelme kisvállalkozásként is komoly esélyt ad Önnek a befektetői piacon. 

Gyakran előfordul, hogy egy kisvállalkozásnak a jó ötletei és szolgáltatásai ellenére sem sikerül meggyőznie a befektetőket. A márka értékének és a szellemi tulajdonának hitelesítése és védelme azonban hozzájárul a cég értékének növekedéséhez, ez pedig esélyt teremt a kisvállalkozásoknak, és így akár az Ön vállalkozásának is, hogy egyenrangú partnere legyen a nagyobb cégeknek.

A márkaértékelés és a szellemi tulajdon védelme tehát kulcsfontosságú lehet a kisvállalkozások számára a befektetők meggyőzésében és a cég értékének növelésében. Az értékelés, hitelesítés és a szellemitulajdon-védelem folyamatának megértése, valamint a költségek mérlegelése segít a megalapozott döntések meghozatalában. 

Szeretné erősíteni a piaci pozícióját és növelni esélyeit a befektetők meghódítására?

Beszéljünk a részletekről! Kérjen ingyenes online konzultációt itt.>>>

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d