Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

A Loop: Dubai ambiciózus terve a fenntartható városi mobilitás előmozdítására

loop.dubai

Fotó: https://urb.ae/projects/theloop/

Dubai jól ismert lenyűgöző látképéről, luxusszállodáiról és ámulatba ejtő bevásárlóközpontjairól. Ahogy a város igyekszik egyre élhetőbbé válni, úgy tolódik el a hangsúly a fenntartható és zöld fejlesztési projektek felé. A Loop egy új, 93 km hosszú, fenntartható városi fedett úthálózat, amit úgy terveztek meg, hogy a kerékpározást és a gyaloglást mint elsődleges közlekedési módokat népszerűsítse Dubaiban.>>>

A Loop egy ívelt üvegszerkezet, tele zölddel és változatos szabadidős lehetőségekkel

A Loop Dubai városának egész évben működő, zéró kibocsátású szállítórendszerrel rendelkező, klímaszabályozott szerkezete. Az egész évben klimatizált építményt egy olyan kinetikus padlózat működteti, ami lehetővé teszi, hogy 100%-ban megújuló energiával működjön.

Ez az ambiciózus projekt a világ legokosabb kerékpáros és futóplatformjának ad majd otthont, és a wellnessturizmus központjaként számos szabadidős lehetőséget kínál majd az itt élők és a látogatók számára. A Loopban fitneszállomások és sportpályák is kialakításra kerülnek, emellett a létesítmény kiszolgálja majd a luxus, a közepes és az alacsonyabb árfekvésű szállodákat kereső közönséget is. 

A világ első aktív mobilitási infrastruktúrája

Dubai célja, hogy a világ egyik legélhetőbb városává váljon, és a Loop jelentős lépést jelent ebbe az irányba. A projekt jelenleg a kutatási és fejlesztési szakaszban van, de ha jóváhagyják, akkor lényeges részét képezheti a város azon tervének, hogy csökkentse az autófüggőséget, lehetővé téve a városlakók számára, hogy gyalog vagy kerékpárral mindössze néhány percre az otthonuktól elérjék a legfontosabb szolgáltatásokat.

A Loop Dubai frekventált területei felett, egy ívelt üvegszerkezetben kap majd helyet, buja zöld növényzettel és számos kisebb parkkal, játszótérrel. A szerkezeten belül, függőleges farmokon, lehetőség nyílna különböző haszonnövények helyi termesztésére is.

A projekt javaslatai között szerepel egy olyan útvonal, amely magában foglalja az Expo Cityt, a JLT-t, az Al Quozt, Dubai belvárosát, illetve a Meydan és az Academic City városrészeket. A pontos útvonalat még nem erősítették meg. A fejlesztők mostanában véglegesítik a projektet, beleértve a végleges útvonalat, a szakaszolást és az ütemezést.

Ha megépül, a Loop lesz a világ első, különböző kényelmi és fenntarthatósági jellemzőkkel rendelkező, aktív mobilitási infrastruktúrája, melynek célja a városi mobilitás jövőjének megteremtése Dubaiban és azon túl is. A projekt első szakasza várhatóan az év végére készül el.

A nullszaldós városoké a jövő

Az URB, a Loop Dubai projekt mögött álló fejlesztő cég a nettó nullszaldós, fenntartható városokra összpontosít. 2022 decemberében mutatta be az Agri Hub terveit, egy új agroturisztikai projektet a dubai sivatagban, ami a tervek szerint a világ legnagyobb ilyen jellegű beruházása lesz.

Az URB egyéb projektjei közé tartozik a kuvaiti XZero City, egy fenntartható, 100 000 lakosú, nettó nullszaldós város, valamint a rijádi Alnama Smart City, amely 44 000 embernek ad majd otthont.

20 perces városrészek

A Loop Dubai azon terveihez is illeszkedik, hogy a virágzó metropolisz 20 perces várossá váljon.

A tervek szerint a lakosok 55%-a maximum 800 méterre fog lakni egy tömegközlekedési állomástól, így a napi úti céljaikat legfeljebb 20 perces gyaloglással vagy kerékpáros utazással elérhetik. 

Kutatások kimutatták, hogy 20 perc az a maximális idő, amelyet sokan hajlandóak gyalogolni a napi teendőik zökkenőmentes elvégzése érdekében. Ez a 20 perces út 800 méteres gyaloglást jelent otthontól a célállomásig és vissza, azaz 10 perces gyaloglást a célállomásig és további 10 percet hazafelé.

Nem Dubai az egyetlen város, amely arra törekszik, hogy a 20 perces városrészeket beépítse a közlekedési struktúrájába. A világ számos más pontján is vannak ilyen irányú törekvések, pl. Edinburgh és Melbourne is ezen dolgozik. Párizs vezetői pedig már korábban bejelentették, hogy 15 perces várossá kívánnak átalakulni.

A Loop Dubai egyik legizgalmasabb, innovatív projektje, ami forradalmasíthatja a városi mobilitást Dubaiban és azon túl is. Ez egy jelentős lépés Dubai azon törekvésében, hogy fenntarthatóbb és élhetőbb várost hozzon létre, és érdekes lesz látni, hogyan valósítja meg.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d