Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

3+1 tény, amit csak kevesen tudnak Dubairól

dubai

Minden városban és országban van valami egyedi és jellegzetes. Egyes helyeken hatalmas hegyvonulatok vannak, máshol pedig gyönyörű tavak, fenséges óceánok, és itt van Dubai, ahol mindez egyben van.

A Perzsa-öböl partján található Dubai a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Kis halászfaluként indult, és hatalmas növekedésen esett át az elmúlt néhány évtized során, így mára egy igazi kozmopolita világvárossá vált.

Dubai a turizmusra és a vendéglátásra helyezi a hangsúlyt. Íme 3+1 kevésbé ismert tény Dubairól.>>>

1. Dubai ad otthont a világ legnagyobb akváriumának

A Dubai Aquarium a világ legnagyobb függesztett akváriuma a maga 10 millió literes űrtartalmával. A Dubai Mall bevásárlóközpont földszintjén található akvárium több mint 33 ezer vízi állatnak ad otthont, több mint 200 fajból.

300-nál is több cápa és rája él itt, és ez az akvárium büszkélkedhet a világ egyik legnagyobb homoki tigriscápa gyűjteményével is, ami kiváló látványosság a turisták számára. 

2. Itt található a világ legnagyobb repülőtéri terminálja

A Dubai Nemzetközi Repülőtér három terminálból áll, és összesen évi 90 millió utas kapacitással rendelkezik. A 3-as terminál alapterületét tekintve a világ második legnagyobb épülete és a világ legnagyobb repülőtéri terminálja.

Bőven akad itt hely egy ötcsillagos szállodának, úszómedencének, jakuzzinak, edzőteremnek és két zen kertnek is.

3. Egy időben Dubai volt a világ daru-fővárosa

Első olvasatra bizarrnak tűnhet, de ez is egy szinte ismeretlen tény Dubairól. 

Néhány évvel ezelőtt még Dubai számított a világ daru-fővárosának, mivel a világ daruinak mintegy 25%-a itt működött a dubai ingatlanpiaci fellendülés korszakában. A daruk Dubai-szerte az építőipar szerves részét képezték, és ez a tény a város gyors növekedésének és fejlődésének történetéről tanúskodik. 

+1 Egy város, ahol aranyozott autóval járnak az emberek

Egy nagyon érdekes tény Dubairól, hogy egyes emberek valódi aranyból készült autókkal rendelkeznek.

Ezek a luxusautók a Lamborghinitől a Ferrariig, Dubai jómódú lakosainak birtokában vannak. A káprázatos járművek izgalmas látványt nyújtanak Dubai útjain.

Dubai a szó minden értelmében csodálatos, olyan feledhetetlen élményt nyújt, amit nem szabad kihagyni. Ha valami felemelőt és különlegeset szeretne látni, jöjjön el Dubaiba.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d bloggers like this: