Adóoptimalizálás és külföldi cégalapítás szakértőktől, Önnek
BeaconBeaconBeacon
(Hétfő - Péntek)
sales@beaconuae.com
Dubai, UAE
BeaconBeaconBeacon

3 törvény, amit véletlenül megszegve komoly árat fizethet az Egyesült Arab Emírségekben

egyesult-arab-emirsegek

Akár újonnan érkezik az Egyesült Arab Emírségekbe, akár évek óta az országban él, vannak olyan törvények, amelyekről lehet, hogy nem tud, és így véletlenül megsérti őket. Íme néhány olyan magatartásforma, amelyektől itt érdemes tartózkodnia.>>>

Szabályok az Egyesült Arab Emírségekben, amelyeket soha ne szegjen meg

Az Egyesült Arab Emírségek szigorú törvényeinek és szabályainak megsértése komoly büntetést vonhat maga után. Érdemes tehát körültekintőnek lenni.

1. Nem mehet át mindenhol az úttesten

Ügyeljen arra, hogy ha az úton halad át, azt csak a kijelölt gyalogátkelőhelyen tegye. Az Egyesült Arab Emírségek rendőrsége rendszeres figyelemfelkeltő kampányokat folytat, felvilágosítva a lakosokat az úton való átkelés során követendő bevált gyakorlatokról. Bárki, aki a gyalogosátkelőhelyen kívül megy át az úton, 400 DH pénzbírsággal sújtható.

2. Virágtépés, köpködés

A köztulajdon megsértése polgári jogsértés, és az Egyesült Arab Emírségek önkormányzatai pénzbírságot szabhatnak ki, az okozott kártól függően. Az önkormányzati hatóságok szerint a virágtépésért és a közterületi park rongálásáért kiszabható minimális bírság 500 DH. A köpködés is ugyanekkora pénzbüntetést von maga után.

Az Emírségeken belül továbbá tilos a bétellevél rágása és köpködése is. A büntetési tétel ebben az esetben magasabb: 1000 DH.

3. Ruhaszárítás az erkélyen

Lehet, hogy ártalmatlan dolognak tűnik, de a ruhák erkélykorlátra akasztása negatívan befolyásolhatja az Egyesült Arab Emírségek önkormányzatai által hozott, városképmegőrzéssel kapcsolatos intézkedéseket.

A hatóságok a modern ruhaszárítási technikák (pl. az elektromos szárítók és a szárítóállványok) alkalmazását javasolják, ahelyett, hogy a lakók a ruhaneműt az utcáról is látható erkélykorlátra akasztanák.

A 2/2012-es Abu Dhabi törvény értelmében a szabálysértőt 1000 DH pénzbírsággal sújtják, ami az eset megismétlődése esetén duplázódik.

Leave a Reply

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

NE MARADJON LE LEGJOBB AJÁNLATAINKRÓL! Értesüljön időben a legfrissebb akciókról és aktualitásokról a dubaji cégalapítással kapcsolatban!
Köszönöm, nem
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
%d